Nice,  Travels

Paris -> Nice

IMG_4199 IMG_4197

DSC_0296Jag gillar egentligen inte att åka tåg, men eftersom att det är så smidigt att göra det i Frankrike, och jag dessutom hittade en biljett i 1: klass för ynka 45 euro, så bestämde jag mig för att ta tåget mellan Paris och Nice. De har ju som sagt någonting som kallas för TGV – uttalas typ ”tetjeve” – vilket är ett snabbtåg som kör upp till 300 km/h. För att åka ner till sydöstra delen av Frankrike åker man ifrån Gare de Lyon, en av flera tågstationer i Paris. Jag roade mig med att ta lyssna på musik, äta macarons från Jean Paul Hévin och när vi kom ner till Marseille så började jag dagdrömma om att doppa fötterna i turkosblått vatten. Därifrån går det långsamt eftersom att spåren inte är anpassade efter snabbtågen, och dessutom åker man längs med kusten. Det är fantastiskt vackert! Bildbevis ovan.

Efter en långtråkig resa med tåg så kom jag fram till ett stekande hett Nice. Det tog en evighet att hitta en taxi, och sedan kunde jag inte ta ut kontanter för att betala mitt Bed & Breakfast (ja jag är ju som sagt i Frankrike). Med värmen och en tung resaväska var jag lagom glad efter ett tag. Till slut fick jag tag i en taxi som körde mig den sista biten upp dit jag ska bo i tre nätter. Vilken plats sen. Oj oj oj, är allt jag har att säga. Det var verkligen värt mödan. Här kommer jag trivas! Det är så himla fint, och paret som äger stället är riktigt gulliga. Efter en rundtur och pratstund med la Madame, så checkade jag in på rummet, och sedan tog jag ett dopp i poolen. Nu har jag duschat och tänkte gå till en närliggande restaurang för att få lite mat i magen. Efter det blir det nog tidigt i säng för jag är helt slut.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.