Things I like,  Weekend

Från fredag till lördag kväll (och en bra låt)

Jag kikar in lite snabbt här, trots att det säkerligen inte är så många som läser bloggen en lördag kväll klockan kvart över nio. Igår var jag som sagt på middag hos min kompis Anneli som i våras flyttade in i en lägenhet i Lomma. Det är typ tio meter till taket, man ser havet från vardagsrumsfönstret och deras granne är en sådan där man måste undvika för att inte fastna i ett halvtimme långt samtal när man går ut med soporna. Vi åt hemlagad pizza och marängsviss innan vi däckade i en enda stor hög i soffan. En väldigt mysig kväll. Det känns som att alla (en lätt överdrift kanske men jag har ett rykte som dramaqueen att upprätthålla) i min vänskapskrets just nu flyttar från storstaden ut på landsbygden och själv vill jag typ aldrig flytta längre än att jag har en buss runt hörnet som avgår var femte minut. Visst är det trevligt med trädgård men om jag hade längre än 20 minuter med cykel in till stadskärnan så skulle jag utveckla en ohälsosam kärlek till mitt hem (mer än jag redan har i dessa coronatider vill säga).

Jag vaknade 10.22 i morse och tog det så lugnt jag bara kunde hela förmiddagen innan jag promenerade in till stan. Picknick-fikade med Marie och hennes söta små barn i Slottsparken, och tog på mig uppdraget att agera projektledare för kurragömmalek och lövplockande. Tur att barn inte är så krävande för dagens prestationsnivå höll en låg kurs. Jag hade kameran i väskan men glömde såklart fota.

På tal om hemmakär så blir inte min lördagskväll mycket mer spännande än film och godis i soffan. Rocketman har släppts på Netflix så den får det bli. Skönt att slippa tillbringa halva kvällen med att välja film bland ett alldeles för stort urval.

Förresten! Jag måste tipsa om en låt jag upptäckte när jag tittade på en streaming-konsert på Coldplays Instagram. Everything’s Not Lost är med på deras debutalbum Parachutes men jag har konstigt nog inte hört den förrän nu. Den är så himla härlig med en av de finaste texterna jag hört. Om du klickar på låttiteln här ovan kommer du till låten på Spotify, och så bjuder jag på en bra liveversion från 2011:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.