C'est la vie

Födelsedagsfest i förorten

IMG_6291IMG_6294IMG_6299IMG_6302

Igår hade jag en så trevlig dag. Det började med hipsterfika på söder tillsammans med en ny bekantskap, men vi snackar mer om det sen. På eftermiddagen åkte jag ut till Skogskyrkogården för att gå på födelsedagsfest. Nu låter det som att jag festade till det på en gravplats men så var inte fallet. Min kompis Lasse är hemma i Sverige på besök och hade en stor födelsedagsfest i sin mammas hus ute i ett idylliskt bostadsområde söder om Stockholm. Tre år har gått sedan Lasse flyttade från Paris till San Fransisco och vi har inte setts sedan dess, men det kändes som att det var igår vi satt på en bistro på rue Montmartre och snackade skit över varsitt glas vin. Det är så härligt med sådana vänner som man kan träffa sällan men som man ändå är så bekväm att hänga med.

Jag kom dit vid fyra på eftermiddagen och när det blev för kallt för att sitta i trädgården så flyttade vi upp på altanen. Alla var så glada och avslappnade. De vuxna drack vin och snackade medan barnen sprang omkring och lekte tillsammans. Det påminde så mycket om när jag var yngre. Lasses familj och släktingar är dessutom helt underbara människor. De har nog alla fötts med en musikalisk gen för alla älskade att sjunga och hälften kunde spela gitarr. Eftersom att jag också älskar att sjunga så kunde jag inte låta bli att ryckas med. Även hans trevliga vänner pratade jag en massa med om alla möjliga intressanta ämnen. Det är så uppfriskande att prata med människor som berättar hur de i vuxen ålder helt bytte bana och började plugga en kandidat, eller som man kan diskutera med om vikten att våga gå ur sin comfort zone. Vid halv elva kände jag mig ganska trött så jag tackade för mig och åkte hemåt. När jag gick så stod hans farbror i köket och spelade någon Simon & Garfunkel-låt. Då tänkte jag för en sekund att ”äh jag kanske skulle ta och stanna ändå”, men jag kände att min sociala förmåga började dala.

Jag tog tyvärr inga foton under kvällen. Mobilen dog precis innan jag kom dit, och sen glömde jag helt bort att ens ladda den på några timmar. Men jag tog några bilder på vägen dit. Såklart måste jag alltid fota när jag går förbi en allé med träd, haha.

Idag är jag trött och seg. Egentligen hade jag tänkt åka iväg på någon utflykt, men vädret är tråkigt och jag sov för länge. Jag får se vad jag hittar på.

//Use the google translate tool to translate into your language.

0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.