C'est la vie

Ett världsligt dilemma

 
Jag har världens dilemma just nu. Sådär så jag våndas över hur jag ska göra. Det värsta är att det är ett riktigt i-landsproblem. Ja, alltså ett ”problem” som jag skäms över att jag ens har. Det är nämligen så att min mobil gått sönder och nu måste jag verkligen köpa en ny för det börjar bli frustrerande med alla problem som gör det mer eller mindre omöjligt att använda den på ett normalt vis.
 
Det är bara det att jag inte kan bestämma mig för om jag ska köpa en ny kontant eller förlänga mitt abonnemang. Det första innebär en stor kontant kostnad som i princip tömmer mitt sparkonto (=out of the question), medan det andra ger mig smått panik eftersom att jag måste binda upp mig i 24 månader. TVÅ FREAKING ÅR! Jag hatar att binda mig. Vill vara fri som en fågel. Jag vet ju hur det gick när jag band upp mig när jag flyttade hem till Sverige för att plugga och fick frysa både mobil- och internetabonnemang och till slut betala i flera månader när jag inte använde det. Dessutom pausas det ju bara så bindningstiden fortsätter sen när man öppnar upp det. Att köpa en mobil kontant för så mycket pengar ger mig nästan panikångest för jag tänker på hur många resor jag får för det (såklart), och i annat fall måste jag spara och det har jag inte tid till. Det är en tidsfråga innan min telefon drar sina sista andetag.
 
Jag har varit inne i tre olika Telenor-butiker, och en Telia-butik bara för att jag upptäckte att de har en billigare deal plus att man med dem kan ringa gratis i Danmark till svenska mobiler. Så nu har jag ett TILL dilemma. Köra på Telenor eller byta till Telia? Haha, hur är det möjligt att vara så velig? Dessutom är det ju i princip bara söta killar i 20-års åldern som jobbar i butikerna och de är sådär charmiga och flörtiga så att jag nästan låter mig svepas iväg av deras säljarteknik. Det är tur att jag blivit så cynisk på äldre dar och inte faller för tricken.
Nej, nu ska jag lägga mig. Jag behöver sova på både det ena och det andra känner jag. Och begrunda varför jag tillängar ett helt blogginlägg till detta ämne. I morgon lovar jag att blogga om något roligare. Så håll utkik.
 
 

0 kommentarer

 • Johanna

  Så himla störigt när telefonen slutar fungera! Men kan du inte köpa en begagnad telefon? Eller har du ingen kompis som har en telefon som ligger o skräpar?

 • Ia

  Tycker alltid det är skönare att köpa saker kontant direkt, hatar abonnemang haha. När kostnaden är betald direkt slipper man den där tanken att "just det, måste ha kvar så mycket pengar för betalar ju det varje månad". Kanske därför jag även har kontantkort i mobilen 😉

 • Andréa

  Hade valt Telia, inte bara ringa till andra svenska nummer som är gratis i Danmark utan även ringa till lokala nummer och sms, och du använder din svenska surfpott. Dessutom gäller det för de andra nordiska länderna och i Baltikum 😊

 • Christine&OtherSweetStories

  Jo fast frågan är om det är värt det med tanke på att den sen kanske bara håller något år till. Det är ju inte som förr i tiden när en mobil höll i fem år 😉

 • Christine&OtherSweetStories

  Jag funderar nästan på att efterlysa det, haha! Folk byter ju faktiskt telefoner som man förr bytte strumpor 😋

 • Christine&OtherSweetStories

  Haha, ja fast jag har ändå ganska bra koll på just kostnaden. Det är bara när jag är utomlands eller smsar från Danmark som det blir lite högre räkningar 😊 Men håller med. Skönare med en engångskostnad!

 • Christine&OtherSweetStories

  Jo jag vet. Det är så jag funderar på att byta till dem. Men måste kolla upp hur det fungerar att frysa abonnemang under bindningstid. Himla synd att inte Tele 2 har samma deal för de nordiska länderna för de har ingen bindningstid!

 • Christine&OtherSweetStories

  Ja men om den funkar så är det ju bara bra att den var "billig". Men ja, det går ju att få en flygbiljett till Indien för samma pris som mobilen jag tänkt köpa, haha.

 • Christine&OtherSweetStories

  Jo men med hallon får du betala när någon ringer dig då du är i utlandet. Det funkar inte för min del 😊 Annars hade det varit perfekt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.