Paris

En lördag i Paris

 

Följ med mig under en dag i Paris.

 

Alors… On y va!

 

 

Jag börjar morgonen med att ta metron bort till Paris 17éme, med byte på Villiers och så av på Malsherbes.

 

Jag var bjuden på frukost hemma hos Anna, Philippe och barnen. Minns ni att jag jobbade som barnflicka för en fransk-svensk familj 2009-2010? Då var lilla S 3,5 år. Nu är han 8! Ungarna och Philippe hade redan ätit så det var bara jag och Anna. Jag tyckte ju att kl 10 var tidigt för frukost på en lördag, men insåg sen att det inte är det för en barnfamilj, haha.

 

Efter frukosten skulle de iväg på pingis med S, och jag hade andra ärenden. Det här är ju som bekant mina gamla kvarter, så jag får alltid så många nostalgikänslor när jag kommer dit. 

 

Jag fastnade på Petit Bateau, där jag köpte ett superskönt svart baslinne. Önskar verkligen att jag hade köpt fler. Handlade även en present, men den kan ni inte få se för det finns en risk att personen som ska få det läser bloggen.

 

Jag gick förbi rue de Lévis. Varje lördag fylls gatan av marknadsstånd och personer som bor i området kring Villiers går ut för att handla grönsaker, ost, bröd och annat. Eller bara för att sitta på en uteservering och dricka en espresso. 

 

Därifrån tog jag åter igen metron till ett nytt mål – Gare du Nord. Härifrån går bland annat Eurostar-tågen till London.

 

Jag skulle möta upp med Natalie eftersom att hon ville visa mig lägenheten som hon har köpt i Paris. Det behövs en del jobb med den, men det kommer bli så bra sen när det är klart. Kul att se henne så exalterad och peppad inför någonting. Och hur fint är inte golvet i foajen?

 

Sedan började vi bli lite hungriga och Natalie ville ut i den friska luften, så vi promenderade ner mot Grands Boulevards. Gick förbi den här söta parken. Det finns faktiskt ganska många sådana här små trädgårdar överallt i Paris. 

 

Solen kom fram!

 

Efter lite letande så hittade vi ett ganska nyöppnat bagel-ställe på hörnan av rue Montmartre och rue Réumur. Kanske var det hungern, men det var riktigt gott faktiskt. Factory & Co heter det. Natalie sa ”det är ju inte så franskt direkt”. Haha! 

 

Efter lunchen skulle Natalie några ärenden och jag gick för att möta en annan kär vän…

 

… Naomi! Hon hade kommit tillbaka från en jobbresa kvällen innan så det var först då som vi fick en chans att ses. Vi tog en kaffe på Café des Inités medans hon berättade om den fantastiska bröllopsresan som hon och Charles var på. Världens finaste vän är hon och jag är så glad över att vi träffades av en slump för 3 år sedan. Hon fanns där som min stöttepelare under uppbrottet med C.

 

Efter att vi skiljts åt med ”bisous, tu vas me manquer” och ”à très bientôt”, så gick jag några hundra meter ner till Place du Palais-Royale. Kunde inte låta bli att ta några kort där omkring. Men de får jag visa er en annan dag.

 

Jag hann förbi Jean-Paul Hévin, såklart. Jag köpte både presenter och några av dessa sötsaker till mig själv.

 

Som sagt blev det lite shopping på The Kooples och Pretty Ballerinas. Men det vet ni ju redan.

 

Sedan åkte jag hem och bytte om, för att ta metron bort till 12:e. Där hittade jag ett gäng härliga före detta kollegor. Vi drack vin, åt ost, snackade en massa skit och bara hade det allmänt trevligt.

 

Kvällen slutade med en utekväll innan vi tog en taxi hem genom Paris-natten. När jag gick och la mig hade den lördagen redan gått över till söndag sedan flera timmar. 

 

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.