Paris

En liten (fryst) bit av Frankrike i Malmö

Min” Picard låg lite längre ner på avenue de Clichy. Bara så att ni vet. Fast det ser man inte. Så denna bilden har egentligen ingenting med den här texten att göra.

 

Jag har ju glömt att berätta om vinterns största nyhet. Det där jag väntat på och längtat efter sedan jag flyttade hem från Paris. Det som nästan fick mig att skutta av glädje. En riktigt bra nyhet som typ gjorde hela min dag när jag fick reda på det. ”Ja men säg nu då”, tänker ni.

 

Picard ska öppna i Malmö! För er som inte vet vad denna underbara butik är för någonting så kan jag tala om att det är en fransk matkedja som finns över hela Frankrike, och som endast säljer fryst mat. Konceptet är helt genialiskt och det fungerar riktigt bra redan i Stockholm (där det funnits flera butiker sedan 2013). Ni som läst bloggen sedan Paris-tiden minns säkert att jag bland annat älskade deras mini moelleux au chocolats som jag åt lite för ofta tillsammans med deras vaniljglass. Dessutom har de riktigt bra och fräsch mat, och för någon som verkligen aldrig köper färdiga rätter så tycker jag att deras sortiment faktiskt är ganska bra. Pizzorna kan jag till exempel erkänna att jag köpte ibland när det inte fanns energi till att laga mat eller pengar till att köpa hem sushi.

 

För er Malmö-bor så kommer Picard slå upp sina portar den 18 december i Handelsbankens gamla lokaler vid Triangeln. Gissa vem som kommer vara en av de första kunderna, haha.

 

15 dagar peeps, 15 dagar.

 

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.