C'est la vie

En fredagskväll i franskt tema

IMG_3590

Efter noga övervägande så bestämde jag mig för att ha en lugn kväll hemma. Jag har haft lite ont i halsen sedan igår och jag tänker att det nog är bäst att vila då så det inte blir värre. Jag drog i stället en repa med dammsugaren (vila? hur gör man det?) medan jag lyssnade på den franska radiostationen RFM. Jag gillar verkligen den stationen för det är väldigt blandad musik. Allt från U2 och Jean-Jaques Goldman till nya franska pophits eller rocklåtar från 90-talet. Jag fnissade lite för mig själv när de försökte uttala Justin Timberlake och Can’t stop the feeling. Det blev “Jösty Timbörläck” och “Kannt stop ze fiillän”. Ungefär. Roligast är när de ska uttala gruppen “Earth Wind & Fire” (som var väldigt poppis i Frankrike för sådär tre år sedan). Det blir “Ört veand önd fajör”. Fast å andra sidan vet ju varannan svensk inte att det heter “chääävr” och inte “chevré”. Så de skrattar nog lika mycket åt oss där. Hehe.

Sedan fortsatte jag mitt franska tema med att laga ihop en middag bestående av endast produkter från Picard, haha. Jag köpte deras ekologiska, frysta haricots verts och det var faktiskt riktigt goda. Sådär krispiga och fräscha som färska haricots verts är.

Ja, jag saknar Frankrike just nu som ni kanske märker. Paris också för den delen. Minus regnet och översvämningarna.

Nu ska jag äta min halvt smälta glass och se på någon film.

0

0 kommentarer

  • ISA

    haha du gick all in alltså 😉 måste ändå säga att det är charmigare med fransk accent på engelskan än svenne-accent, haha. Det är bara sån shame!!

  • anna

    Jag saknar franskt vatten! Contrex men även Courmayeur eller Hépar, älskar hur vatten med mycket kalcium smakar!! Saknar även bra vit bröd och brioche pur beurre. Picard har men jag har inte fått det att smaka något och det är så jobbigt med fruset bröd. Saknar även stracciatella yoghurt och Ricoré, alltså kaffe med chicorée men det köper jag när jag är i Frankrike och har alltid hemma 😊

  • christinestories

    Gör du? Haha! Vattnet saknar jag inte men jag drack alltid från kranen i vilket fall. Ja just det, det kaffet gillar även en kompis till mig. Jag har aldrig förstått grejen med det men smaken är ju som baken 😊 Och du får baka ditt eget brioche pur beurre!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *