C'est la vie

Three little birds outside my window

Jag var orimligt trött i morse i förhållande till antal avverkade sömntimmar. Jag somnade strax efter halv tolv och vaknade 08.44, vilket innebär nästan nio timmars sömn. Förvisso var jag uppe och kissade två gånger under natten och låg vaken en stund för att ett gäng småfåglar kvittrade på balkongen, men det var ändå ganska många timmar. Jag borde vara utvilad. Antagligen är det en mix av lågtrycksväder och PMS, plus att jag varit lite dålig på att hålla blodsockret på en balanserad nivå.

Dagen började med att M gjorde sitt yttersta för att med diverse irriterande metoder få mig att vakna till liv, sedan gjorde vi frukost och misslyckades två gånger att brygga gott kaffe. Efter det promenerade vi de fyra kilometerna ner till stadskärnan för att äta lunch med Rut (en av systrarna) och deras vän Micke på ett koreanskt ställe. En dumplingsoppa senare plockade vi upp varsin kaffe och satte oss på Mickes kontor, som vi snällt fick våldgästa i ett par timmar. M hade ett par zoom-möten och jag passade på att börja skriva på ett översättningstest för att jobb jag blivit kontaktad om. Tyvärr går det sådär med den där översättningen, från en text som handlar om . Det är VÄLDIGT mycket fackspråk och komplicerade ord och uttryck, vilket får mig att ifrågasätta om det faktiskt är ett jobb jag vill tillbringa 40 timmar i veckan på. Nog för att jag jobbat med översättningar sedan min tid i Paris (så alltså snart tio år) och översatt alla möjliga sorters texter, men detta är minst sagt ett komplext ämne. Deadline är måndag morgon så i värsta fall får jag använda tågresan hem till att skriva klart det.

Nu är M klar med sina möten så vi ska ut och göra Kalmar. Det har varit ganska grått sedan i morse men nu verkar molnen ha spruckit upp. Anledningen till att vi åkt upp till Kalmar är för att min pojkväns mamma och systrar bor här, så vi är helt enkelt på besök under helgen. Vi bor hos min svärmor fram till söndag. Jag kan inte minnas att jag varit här tidigare så det ska bli trevligt att få uppleva en ny del av Sverige.

Jag avslutar med lite inspiration från Pinterest. Trevlig helg!

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.