Weekend

En fin början på helgen

Jag hade verkligen ingen bra fredag. Allt kändes bara fel och jobbigt. Bytte kläder tio gånger för att jag kände mig ful eller så var det någonting som satt obekvämt. Det slutade med att jag inte orkade gå ut alls och i stället stannade hemma större delen av dagen. Klockan 16.55 (efter ytterligare tio klädbyten) cyklade jag bort till St Knuts torg där Louise väntade. Några minuter senare dök även vår vän Erik upp. Det var hans födelsedag och vi hade bestämt, väldigt spontant, att det skulle firas. Vi började med ost- och charkbricka på den franska lilla bistron Le Gourmet som även fungerar som delikatessbutik. Väldigt mysigt ställe. Efter det susade vi norrut till Slottsträdgårdens café där de hade kvällsöppet den varma sensommardagen till ära. Vi åt varsin entrecôte och pratade om familjerelationer och om våra forna liv utanför Sveriges gränser. Kvällen rundades av på Moriska trädgården där Tingsek rev av en riktigt bra spelning som gav lite extra lycka till musikälskaren i mig. Vid halv elva var jag helt slut i hjärnan och kunde inte processa något mer. Jag orkade varken prata eller lyssna. Så jag cyklade hem i den ljumma sommarnatten med en känsla av tacksamhet för att en dålig dag förvandlades till en riktigt fin kväll tack vare vänner, musik och god mat. Ibland är det allt som behövs.

Nu sitter jag på Nostra café på Rådmansgatan och har för länge sedan ätit upp min frukost. Jag tror att jag är här lite för ofta för mitt bankkontos bästa med tanke på att ägaren nu lagt på minnet att jag alltid beställer en cappuccino. Fast lite fint ändå att vara stammis. Familjärt liksom. De är så trevliga här och allt smakar så gott. För ett tag sedan spelade de musiken från Amélie från Montmartre så att jag drabbades av en plötslig nostalgikick och mindes en bussresa från flygplatsen till Charles de Gaulle – Etoile för sådär 8 år sedan när jag pendlade mellan plugget i Malmö och kärleken i Paris. Ett fint minne trots att det ibland även var påfrestande för hjärtat. Tur att det klarade sig genom det.

Jag börjar känna att jag är på gränsen till att ”overstay my welcome” här så jag ska bege mig nu. Ett par ärenden först och sedan hem och vila ett par timmar innan jag ska iväg på kräftskiva. Ha en härlig lördag allihop!

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.