C'est la vie

Ovälkomna hyresgäster

Mina planer att gå på kräftskiva igår gick tyvärr i stöpet när jag upptäckte att jag hade löss i håret. Jag har haft utslag/eksem i nacken till och från senaste månaden vilket sträckte sig upp till hårfästet, så när det har kliat i håret så tänkte jag att det nog måste vara det och när jag kammat mig tidigare har jag inte sett några löss. Nu hade det dock kliat hela veckan så jag köpte en luskam och testade håret när jag hade duschat. Då trillade mina ovälkomna hyresgäster ner på det vita pappret. Jag borde ju kollat upp det lite tidigare än en timme innan jag skulle gått till bussen, och innan jag hade handlat vin, presentblomma till värdarna, strykt min klänning och såg fram emot en trevlig middag och fest. I stället tillbringade jag min kväll med att cykla till ett av de få apoteken som är öppna efter kl 17 på lördagar för att köpa lus-shampoo (som kostade 200 kronor!) och sedan ett par timmar med att desperat kamma genom mitt hår tills hårbotten blödde (bokstavligt talat) och inga fler okända kryp fastnade på kammen. Jag hoppas att behandlingen hjälpte men jag kommer ju kamma håret varje dag nu för säkerhets skull. Däremot så kan löss inte hoppa, torkar ut när de lämnat hårbotten och överlever inte utanför håret längre än 24 timmar så jag behöver inte sanera hela mitt hem utan bara låta mina kuddar och täcken vara i ett dygn eller två. Ska dock tvätta alla lakan och handdukar jag använt i 60 grader, plus att jag la in kepsen jag hade på mig igår och alla borstar och hårgrejer i frysen.

Jag var så bitter och kände mig verkligen dum som avbokade i sista stund, men ville varken riskera att smitta de andra eller gå på fest med känslan av att vara invaderad av parasiter. I stället tröstade jag mig med godis som jag köpte på vägen hem från apoteket och tittade på Jerry Maguire samt undvek sociala medier för att inte drabbas av FOMO. Kul kväll.

Jag ska iväg och fika med en kompis strax så jag bör göra mig i ordning. Egentligen skulle jag ha ätit middag hos mamma med syrran och Xavier men mamma vill inte att jag kommer för hon tror att hon ska få löss. Jag vet ju att mamma älskar mig egentligen men känner mig ändå lite avvisad.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.