Weekend

Helgen som gick

Jag ska sluta lova ut blogginlägg till er för det blir sällan som jag har tänkt att det ska bli. Livet kom emellan den här helgen och kanske blev det lite för mycket av allt. Såhär i efterhand så klämde jag in för många sociala aktiviteter med för lite utrymme för egentid. Det har varit trevliga grejer med fina människor men veckan har också inneburit grejer som tagit energi, som stora beslut och yttre omständigheter som påverkat min sinnesstämning. Lägg på dålig sömn, för mycket sötsaker (berg- och dalbana för blodsockret) och dålig mathållning. Så idag krisade mitt humör totalt.

Jag behöver lyssna mer på magkänslan just nu för att behålla den där härliga känslan jag burit på under veckans gång. Inte glömma att återhämta både hjärnan och kroppen. Aldrig under några omständigheter hoppa över måltider eller ersätta näringsrik mat med kaffe och munkar. Hur gott det än är.

I fredags började jag dagen med ett möte, sedan tränade jag en timme på gymmet följt av en stund i bastun. Jag mår så himla bra av att träna två gånger i veckan så det ska jag försöka att prioritera. Jag har dessutom insett att min högkänslighet inte fungerar bra ihop med intensiva gruppträningspass så de har jag slutat boka upp mig på. Core eller liknande i kortare format funkar men en timme långa Bodypump-pass med hög musik och tunga övningar ger mig nästan panikångest. Gymmet gillar jag däremot för då kan jag anpassa helt efter dagsform och träna i egen takt, som jag sedan kombinerar med Bodybalance/yoga. Jag har gått ner lite för mycket i vikt senaste tiden på grund av stress och märker att kroppen blivit tunnare, så jag hoppas också att träningen ger mer energi och större aptit.

På eftermiddagen var jag på Riskettan och kom inte direkt i fredagsstämning efter de där hemska filmerna de visade med människor som dödats och blivit förlamade pga rattfyllerister. The message was clear: Don’t drink and drive. När jag kom hem var jag något tagen av både det och allt som händer i Ukraina just nu, och kanske är det det som följt med mig under helgen, men M var så gullig och hämtade sushi åt oss till middag. Sedan la jag mig tidigt men sov dåligt.

Vi hoppar vidare till lördag dårå. Efter frukost tog vi vår lilla Toyota på loppisrunda. Vi hittade en skitcool fönsterlampa, en vas och två nudelsoppskedar som matchar vår enda nudelsoppskål.

Efter ett rekordkort besök på IKEA för att hämta upp ramar och lådfronter, åkte vi hem. Min kusin med tillhörande kids hade spontant bjudit in sig. Det slutade med att de stannade hela eftermiddagen vilket var så himla mysigt.

Älskar verkligen de där två <3

Efter den där ganska intensiva dagen lade vi oss båda på sängen med en outtalad överenskommelse att ingen av oss orkade prata med den andra. Egentligen borde jag nog ha dragit på mig myskläderna där och letat upp en film jag redan sett fem gånger, men jag hade bokat in att träffa Marie.

Efter lite ambivalens över vad, hur och när så bestämde vi oss för gå till Grand. Tyvärr blev vi minst sagt besvikna på servicen. Allt tog väldigt lång tid och de verkade ganska förvirrade hela bunten. Maten var god men för 110 kronor fick man en minimal rätt, så det hela var inte särskilt prisvärt. Plus att hennes drink kom fem minuter efter min och min maträtt sedan kom nästan tio minuter efter hennes. Gör om, gör rätt, säger jag bara. En total kontrast till när jag var där med M för några månader sedan för då var allt super, men kanske har de ny personal. Pandemin har inte direkt gjort det lätt för krögare att hitta bra servitörer och kockar. Tur att sällskapet vägde över det andra, men vid tiosnåret hade jag försökt kväva ett antal gäspningar och fick erkänna mig besegrad av sömnigheten.

Söndagen inleddes med brunch på Lucky Diner men det har jag ingen bild på. Vi åt pannkakor, drack kaffe och sedan klagade jag hela vägen hem på att min mage inte blev särskilt glad över att bara bli matad med socker, fett och kolhydrater den här helgen. M var måttligt road av det.
Vi har som sagt renoverat sovrummet. Det nämnde jag väl? Idag åkte några tavlor upp på väggen. Det börjar bli så himla fint och mysigt. Klädställningen är provisorisk tills vi köpt en garderob som ska stå där i stället. Jag ska visa bättre bilder sen.

Min hyresgäst flyttade ut idag så jag cyklade över för att checka av städningen och hämta upp nycklarna. Nästa vecka ska jag börja rensa ut och sedan ska lägenheten målas innan fotografering. Förhoppningsvis går det snabbt från att den kommer ut tills någon köper den!

Sista etappen på den här helgen var kalas för Imani, våra grannars dotter som hade fyllt ett år. De hade bjudit in vänner och grannar, bjöd på god mat och gulliga bakverk. Några timmar senare tackade vi för oss och en stund senare ringde hon och bad oss komma ner med matlådor för att hämta lite mat som blivit över. ”Såhär är det att vara kompis med blattar”, sa hon när hon räckte över en stor påse med mat för ett helt kompani. Haha! Ni som är från Malmö, ni vet. Jag är så glad för att våra grannar även blivit våra vänner.

Nu är klockan redan över tio så jag tänker krypa ner och läsa några kapitel ur min bok, sedan sova minst nio timmar. Det behöver jag. En annan sak jag behöver är två Novalucol för att lindra halsbrännan efter de där pannkakorna från brunchen och dagens två koppar kaffe. I morgon får det bli nyttigare mathållning.

Tjingeling!

4 kommentarer

  • Linda

    Kul att läsa ett lite ”längre” blogginlägg! Jag behöver otroligt mycket egentid (efter en utmattning) för att komma över alla intryck man utsätts för dagligdags och kan bara hålla med om hur viktigt det är att lyssna till sig själv. Att jobba i öppet och trångt kontorslandskap som jag gör med x antal män som gapar och skriker kan ibland vara helvetiskt jobbigt när tystnad är ens bästa vän.. Yinyoga och restorative har varit räddningen för mig men skulle också behöva komma igång med lite gymträning.

    • Christine

      Kul att du gillar det 🙂 Jag känner igen mig i det du beskriver. Jag tror att jag ibland glömmer bort den där egentiden, särskilt på kvällarna. Det är viktigt ibland att bara stänga bort alla intryck och vara i sin ensamhet när det blivit ”mycket av allt” under dagen. Skönt att du hittat sådant som ger tillbaka energi när hjärnan är trött. Yoga är härligt men jag gillar också att lyfta lite tungt ibland för det ger både energi och självförtroende. Kan rekommendera det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.