Travels,  Vietnam

Resort life @ Phu Quoc

När vi var på Phu Quoc bodde vi på ett enklare hotell, vilket hette Palm Hill Resort. Det var alltså inte ett av de där lyxresorten men med tanke på att vi betalade 2900 kronor för fem nätter så fanns det pengar över till annat stället.

Tyvärr var det ganska mycket som inte fungerade och personalen verkade mer eller mindre förvirrad. De var absolut trevliga men verkade inte riktigt ha koll på läget. Ni vet, folk som bestämmer sig för att öppna ett hotell men inte vet hur man gör för att sköta det. Ungefär så kändes det. Lakanen var inte rena och trots två påminnelser så blev de inte bytta i den ena sängen så vi sov till slut i en säng bara. Sedan var madrasserna vid poolen mögliga och överlag kändes det som att utemöblerna skulle behövt lite bättre underhåll. Frukosten var inte så som de presenteras på bokningssidan, men man fick i alla fall en nystekt omelett till frukost om man ville. Utebelysningen fungerade inte riktigt som den skulle så jag var nära att vricka foten ett par gånger.

MEN. Trots detta så var det ett helt okej boende för det priset. Jag skulle kanske inte bo där igen, men den djungel-aktiga omgivningen gav en härligt exotisk känsla till semestern. På tomten sprang det omkring små söta hundvalpar (ja, till och med jag som inte gillar hundar var helt tagen av de små liven) och alla i personalen var väldigt trevliga och hjälpsamma. Det är alltid ett plus. Poolen badade jag i två gånger totalt så att välja hotell utefter det var ju helt onödigt.

Här står syrran och poserar motvilligt. Temat för hela semestern. ”Neeej, jag vill inte vara med på biiild”, fick jag höra gång på gång. Livet med en bloggande syster är hårt.


Det var lite kul att badrummet var halvt utomhus. Rabatten blev nästan översvämmad när det regnade en hel natt. Första dagen fick vi besök av en padda som ockuperade duschen, och sedan fanns det några små Jumping Spiders. De såg jag i Sydafrika också. Små, grå spindlar som hoppar. De är ganska söta faktiskt och helt ofarliga. Jag tog ingen bild på dem men HÄR kan du läsa om dem.

Saknar värmen och palmerna <3

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.