Malmötips,  Things I like,  Weekend

Kärleksgatan 3

Såhär ser min lördagsmorgon inte ut idag, men däremot gjorde den det för två veckor sedan. Då åt jag nämligen lyxig frukost på Kärleksgatan 3. Det här söta kaféet är relativt nyöppnat och drivs av tre killar från Stockholm, som under sommaren driver en krog på en skärgårdsö, varav två bor i Köpenhamn och alltså pendlar in till Malmö fem dagar i veckan. Det är sådant man får reda på om man tar ett steg utanför den sedvanliga ”don’t talk to strangers”-normen som är standard här i Sverige. Jag gillar liksom att bli lite tjenis med personalen på mina favoritställen. Igår insåg jag varför jag ibland känner mig ensam här i Sverige: Folk pratar inte med varandra. Jag älskar den där vardagliga kontakten och en bekräftelse att vi ser och hör varandra. Det här individualistiska samhället tror jag gör de flesta lite deppiga.

Nu blev det ett sidospår. Tillbaka till huvudämnet. Precis som alla nya etablissemang så tar det ett tag för dem att komma igång och locka återkommande gäster, och eftersom att jag verkligen gillar det här snyggt inredda kaféet med vackert golv i pastellfärger så vill jag sprida informationen vidare. De serverar gott kaffe, smarriga bakverk, lunchsallader med spännande smaker och såklart frukost.

Kärleksgatan 3 ligger på gatan med samma namn och såklart på nummer tre, mellan Malmös gågata och Davidhallstorg.

Följ deras instagram-konto HÄR!


Den här lördagen åt jag i stället frukost hemma och sedan har jag hängt i sängen med ett avsnitt Grey’s Anatomy. Är det ett tecken på att jag ser för mycket serier när dagens höjdpunkt var att Jo och Alex försonades i en het hångelscen? För övrigt känner jag mig utvilad och glad idag. Jag gick och la mig klockan elva igår och förutom en kisspaus under natten sov jag gott till 08.48. Det var nog precis vad jag behövde för jag känner mig betydligt piggare och mer positiv idag än jag gjort under veckan. Nu ska jag slå in några paket, städa undan det värsta av stöket i lägenheten och sedan göra mig i ordning för att möta mamma för en fika. Kanske på ovan nämnda kafé. On verra.

Ha en riktigt bra lördag kära ni. Njut, vila, ha roligt, ät en bakelse och utbyt några ord med främlingar. Då blir världen lite härligare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.