In the kitchen

Min tallriksmodell

Jag tänkte skriva god morgon men insåg att det snarare är närmare åt lunchtid. Egentligen har jag varit vaken i 1,5 timme men kände mig så trött när jag öppnade ögonen att det kändes som en omöjlighet att kliva upp från den varma och sköna sängen. Därför låg jag kvar där och läste lite bloggar och artiklar på mobilen. Tro nu inte att jag läste några kulturellt berikande artiklar. Det var bland annat en krönika där författaren totalsågade Melodifestivalen, vilken jag såklart sympatiserade med. Idag vilar jag hemma för jag har fått väldigt ont i mitt vänstra smalben helt plötsligt. Jag ska passa på att baka bröd!

På tal om lunchtid så tänkte jag tipsa om en sådan där tallriksmodell som jag brukar komponera de dagar jag inte orkar laga mat men ändå vill äta nyttigt. Då brukar jag koka upp grön sparris och ägg som jag sedan äter med diverse grejer jag har hemma. Häromdagen fick det bli avokado och stekt halloumi medan det andra gånger är tomat, parmaskinka, mozzarella, kallrökt lax eller andra råvaror jag tycker om. På så sätt får man i sig olika näringsämnen och vitaminer utan någon större ansträngning. Sedan är det bara att anpassa mängden efter hungernivån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.