Hanoi,  Vietnam

The Alchemist: A speakeasy cocktail bar

En av de sista kvällarna i Hanoi gick jag och syrran till cocktailbaren The Alchemist. Det är en speakeasy-bar som ligger ovanpå Mojito bar & Lounge Restaurant, på en liten gata i stans Old Quarter. Med andra ord är den inte helt lätt att upptäcka om man inte redan vet att den finns där. Det fina med denna baren är att den är relativt oupptäckt för västerlänningar så det fanns bara ett annat sällskap i lokalen som inte var vietnameser. De flesta lokalbor har inte möjlighet att besöka dessa platser eftersom att priserna är höga i jämförelse med vad den genomsnittliga vietnamesen tjänar. En drink kostar mellan 120-180 VND, vilket är ca 40-60 svenska kronor. I Sverige går det inte ens att få en Vodka-Tonic på en svartklubb för det priset.

Jag vet inte riktigt vad jag försöker säga med denna posen. Jag ser ungefär ut som att jag tömt hela baren. Men jag bjuder på det.

Det var så mysig atmosfär. Sådär lyxigt och typisk dov belysning för en undangömd cocktailbar. Skinnsoffor à la hemlig klubb på 30-talet, glasgolv och coola målningar på väggarna.

Jag drack en Aperol Spritz medan min syster var lite mer äventyrlig och beställde in en av deras signaturdrinkar.

För den som vill besöka The Alchemist så är adressen 19 Nguyen Quang Bich. Om du tar dig dit med taxi så kan det vara bra att ha adressen redo i Google Maps, eller nerskriven på något vis.

Jag kom hem vid halv tre och har sedan dess varvat tvättstugan med lite hemmaspa. Jag var nära att gå ner i källaren med ansiktsmasken på, men är ganska glad för att jag tvättade av den eftersom att jag stötte på en granne på väg till tvättstugan. Stackarn hade nog blivit vettskrämd. På tal om barer så är det på en sådan jag tänker hänga ikväll. Om ett par timmar ska jag iväg för att fira in helgen med två hot mama’s – min barndomsvän Fanny och hennes tjejkompis Stina. Det är precis vad jag behöver just nu. 

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.