C'est la vie

Elsas Mode

Just nu läser jag som aldrig förr och är inne pâ min andra bok denna veckan. Bâde jag och C är helt galna och kan inte lägga ifrân oss vâra spännande böcker.

Jag läste ut Elsas Mode pâ mindre än tre dagar. Vilket är bâde positivt och negativt. Den var lättläst och svâr att lägga ifrân, men samtidigt ganska lätt att skumma igenom i vissa partier. Jag ogillar verkligen böcker där man fyller ut men en massa trams bara för sakens skull. Vissa sidor kunde jag hoppa över utan att jag missade i handlingen och jag störde mig ganska mycket pâ trend-sprâket. Svengelska i överdos snackar vi här.
Men trots det tycker jag att Sofi Fahrman lyckats mycket bättre än de flesta kändisprofiler som vill göra författar-karriär. Svenska sprâket är bra och det är inte för mânga pretentiösa ”svâra” ord med. Ibland kan man tycka att de sitter där med en synonymbok och försöker hitta de finaste och mest eleganta orden för allting.

Karaktären däremot störde jag mig pâ otroligt mycket. Den här Elsa var en mediakât, korkad och klantig brud. Men hon fick tillslut fram en personlighet ur henne och trots den nâgot amerikaniserade vändpunkten(tänk er Disney möter katastoffilm i trilogi) i slutet sâ var den värd lästiden.

Summa summarum, en trevlig och lätt semester-bok för dagar dâ det är för varmt för att tänka pâ alltför svâra intriger eller komplicerade mordhistorier. Jag hade trots allt svârt att lägga ifrân mig boken.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.