Travels

Drömmar om en drömresa

Det är egentligen totalt självdestruktivt men jag kan inte låta bli att titta på gamla bilder från Kapstaden just nu. Dagdrömma mig bort till den där blå himlen, att gå barfota på stranden i februari och tankar om att slippa vintermörkret. Jag kom in på ett Instagram-konto igår och ett företag som organiserar mindre gruppresor med lokala guider i hela världen, och fastnade på deras hemsida i en timme. De har en resa på 40 dagar från Zanzibar till Kapstaden via Malawi, Zimbabwe, Botswana, Zambia och Namibia med bland annat safari i Tanzania, Viktoriafallen, Lake Malawi, sanddynerna i Namibiaöknen m.m. Det vore en drömresa och jag är inte alls sugen på att resa iväg helt ensam. På det här viset reser man med andra men det blir mer genuint och personligt. Det kostar såklart hela mitt sparkonto men jisses vad jag blev sugen på att boka en sådan resa i höst och sedan stanna kvar i Kapstaden i tre månader. Should I?

Nu börjar nämligen jordklotets södra halva gå mot sommar. Om någon månad är det vår i Sydafrika och sedan väntar nästan sex månader med värme.

Det där liksom. Som jag saknar det.

När jag sitter här på Café Nostra och lyssnar på en skrikig bebis (akustiken här inne gör det ganska bullrigt har jag märkt vilket är lite påfrestande för en överkänslig person som jag är) och tittar på ösregnet utanför så blir jag inte lite sugen på att spontant boka den där resan, men jag lugnar mig lite. Återvänder till verkligheten och påminner mig själv om det där rationella beslutsfattandet.
Jag blev precis erbjuden skjuts hem av en kompis så nu får jag packa ihop och rusa vidare.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.