❤️ Africa

Igår firades African Unity Day. En dag som började i Addis Ababa i Etiopien den 25 maj 1963, då trettio ledare av Afrikas trettiotvå självständiga stater var med och grundade Organisation of African Unity.

Africa Day is celebrated every year on 25 May to commemorate the founding of the Organisation of African Unity (African Union). Africa Day is intended to celebrate and acknowledge African solidarity, unity in diversity, creativity, challenges and successes. It also celebrates the cultural and economic potential of our continent. The day gives us a chance to reflect on the progress that Africa has made, while also coming together to find solutions to the challenges that we face on the continent.

När jag satt och våndades över att hinna bli klar med uppgiften till kursen under gårdagen, då saknade jag Sydafrika lite extra. Jag vet inte varför jag påverkats så mycket av en plats jag tillbringade knappt ett halvår på för tre år sedan, men det har verkligen satt sina spår i mig. Jag saknar enkelheten där borta, de glada människorna och avsaknaden av i-landsproblem. Jag saknar att bo utomlands. Efter tre år i Sverige (det längta jag bott på hemmaplan sedan jag flyttade till Paris 2009) kommer jag på mig själv att falla tillbaka i den där bekvämligheten och glömma bort att upprätthålla perspektiven på världen. Jag vill inte bli den där som klagar över sådant som egentligen inte är viktigt eller tar det grundläggande i livet för givet.

När världen kan öppna upp igen så vill jag boka en biljett långt söderut och utforska fler delar av den afrikanska kontinenten. Återse mina vänner där nere. Det längtar jag efter just för tillfället.

Har du besökt något av länderna i Afrika? Om inte, vilket land skulle du vilja uppleva?

Jag fick i alla fall in den där förbaskade uppgiften som gav mig både prestationsångest och stressmage, så nu kan jag pusta ut lite grann. Min helg var full av trevligheter och nya äventyr som jag vill berätta om, men efter att ha suttit framför datorn hela dagen igår så vill jag njuta av min tisdag ute i solljuset. Så vi får ta det sen i stället. Nu tänker jag ta en dusch och göra mig i ordning. Jag måste ta mitt punkterade cykelhjul till reparation samt skicka tillbaka ett par skor. Kanske även äta lite glass.

Vi hörs snart igen!

11 reaktioner på ”❤️ Africa”

 1. PJ:s byffé - från by till fe

  Fina bilder och intressant länk om Afrika, en kontinent mycket större än vi tror!

  Jag har inte besökt Afrika men Afrikas horn vore intressant, Etiopien, Somalia, Eritera. Främst för den lite mordernare musiken som spelas där. Kanske inte helt säkert på sina ställen men det vore härligt att uppleva deras musik live. Och varför inte fortsätta östkusten ned till Sydafrika. Allt i musikens tecken.

  https://youtu.be/88FWgdEtk1s

 2. Daniel på FlyingDryden

  Zanzibar (med en mellanladning i Etiopien som inte räknas) och Mauritius. Och näst på tur står fastlands-Afrika när Kilimanjaro ska göras i januari (hoppas jag). På tal om Afrika så har jag helt fastnat för Totos gamla dänga ”Africa”, fast i nyare tappning med Tyler Ward och Lisa Cimorelli. Jag kanske är sist på den bollen. Om inte, lyssna. Den är skön.

 3. Jag hoppas att du får komma iväg på den bergsklättring i januari – låter fantastiskt! Okej, jo Totos version har jag vuxit upp med eftersom att min pappa lyssnade på den. Får lyssna på den andra versionen också då!

 4. Har varit ganska många gånger i Afrika, men endast i Nordafrika. Marocko, Tunisien, Egypten. Flera gånger innan turismen var speciellt påtaglig, Har bl a övernattat i samma oas i Sahara ett par gånger med många års mellanrum. Första gången i en betongbunker med kackerlackor, andra gången stod där ett 4-stjäenigt hotell… Även gjort flera rundresor. Förstår ju att en så enorm kontinent erbjuder helt olika upplevelser i norr och söder, men jag är mycket tacksam för vad jag hunnit med. Resor är guld och jag är glad att jag som ”gammal” numera insåg detta redan som ung. 😊

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen