C'est la vie

Standardmjölk, syskonrelationer och hotellbesök

Jag sitter här i soffan med en grön smoothie (jag trodde aldrig att jag skulle vara en sådan som skrev det i en text, men det är så jag får i mig den där dagliga dosen frukt och grönt) och en kopp Nespresso-kaffe med vanlig standardmjölk från Skånemejerier. Som bloggare är det tydligen viktigt att nämna vilken sorts mjölkdryck ens kaffe ackompanjeras med (det är ju också sådant vi läsare sitter och väntar på med spänning ”oooh, är det sojamjölk eller havremjölk i den där koppen?”) och jag vill ju inte vara sämre än någon annan. Dessvärre är jag inte sponsrad med det, men å andra sidan är mjölk det billigaste jag köper i matväg så det är okej.

Idag är det min syster Julias födelsedag. HURRA HURRA FÖR HENNE! Hon blir 29 år. 29 år den 29 maj, hehe. ”Det finns 365 dagar på året och du väljer ’What’s love got to do with it’… Hallå farfar, etta på Charlestonlistan!” Ni som är födda på 80-talet eller tidigare minns säkert var den referensen kommer ifrån? Det har vi skämtat om hela hennes liv. Eller i alla fall sedan mitten på 90-talet.

Sju år skiljer det mellan oss. En siffra som ibland haft liten betydelse, men andra gånger märkts av mycket. Det är inte alltid lätt med familjerelationer. Jag och mina två syskon är i grund och botten från samma bakgrund men med ålderskillnader (min bror är tre år äldre än mig så alltså skiljer det ett årtionde mellan min bror och syster) och olika uppväxt efter föräldrarnas skilsmässa, så har det ibland varit svårt att finna en balans. Det senaste året har jag och syrran haft svårt att hitta en bra balans, och i flera år bodde vi i olika länder – hon i London och jag i Paris – men jag hoppas att vi kan finna vägen till syskonrelationen 2.0 framöver. Jag är otroligt stolt över henne, både för hennes prestationer och den person hon är.

Här är en bild på oss två tillsammans med vår kusin. Syrran i mitten. Två personer som betyder väldigt mycket för mig.Förra helgen bodde jag förresten på hotell i Helsingborg med en person jag tycker om. Det var fint. Både vistelsen i sig och hotellet i fråga. Lite av en staycation men ändå utforskning av en annan stad. Min pappas kusin bor där och vi brukade fira nyår hos dem varje år när jag var barn och tonåring, men nu var det säkert 20 år sedan jag sist satte min fot i Helsingborg.

Jag tyckte verkligen om staden och tänkte skriva mer om besöket sen, men nu vill jag komma ut i solskenet. Dagens planer är först några ärenden samt hämta min cykel som (förhoppningsvis) står kvar vid Triangelns station efter gårdagens utflykt till Lund. Sedan ska jag möta mamma för fika och presentinköp, och ikväll picknick i någon park.

Hoppas att du får en fin fredag!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.