C'est la vie

Ro i hemmet, ro i själen

De senaste fyra dagarna har varit ganska intensiva. Många olika känslor har cirkulerat i kroppen, både härliga och jobbiga. Jag har gråtit mer den gångna helgen än jag gjort det senaste året tror jag. Dragit djupa andetag för att mota bort panikångesten och försökt finna en väg ur självkritiken. Som tur är så finns det någonting väldigt fint och positivt mitt i sorgen. Trygga famnar och känslan av att vara älskad. Vänner som distraherar och stunder av skratt i stället för tårar. Jag kan inte ens sätta ord på hur mycket det betyder för mig.

Efter att ha varit omgiven av andra människor sedan i torsdags och inte sovit ensam på lika många nätter så njuter jag däremot nu av en dag för mig själv. Jag behöver nog stanna upp och känna in lite, inte fly från tankarna utan i stället rannsaka situationen och vända de negativa tankarna till någonting positivt. Lägenheten har tyvärr inte fått särskilt mycket omtanke och kärlek den senaste tiden så idag ska jag ge den det. Vattna plantorna, rensa kylen och vika kläderna som ligger slängda på diverse möbler. Jag har redan rensat och fixat lite här hemma men det är fortfarande en del jag vill få ordning på. Jag tror att det kan ge mig lite mer ro i själen också.

Såhär såg det ut häromdagen:

Det är inte riktigt lika illa nu men fortfarande en röra. Så jag ska nog sätta på min ”cleaning playlist” på Spotify och köra igång.

Jag kände mig väldigt träffad av bilden nedan, haha! Någon annan som kombinerar städning med fuldans och sång till 90-talslåtar?

0 kommentarer

 • teruko

  Har egentligen inget att säga, vill bara lämna ett spår som visar att jag fortsatt uppskattar det du skriver! Ha det bra!
  PS! Avskyr att städa, nu på äldre dar mer än någonsin och det vill inte säga lite…

 • Daniel på FlyingDryden

  Ibland, med alldeles för ojämna mellanrum, inför vi ”power hour”. Då fokuserar vi på varsin specifik sak i lägenheten (hylla i garderoben, göra rent golvet i vardagsrummet, damma av grejer i köket eller vad tusan som helst som är görbart inom en timme). Det behöver inte ens vara en timme utan en kvart, om det nu bara tar en kvart. Bara att det händer och att inget annat får störa. Med eller utan musik (men helst med). När vi kör det så fungerar det bra.

  Problemet är bara att vi så sällan gör det, haha!

 • christinesstories

  Ah, smart grej! Kan tänka mig att det är betydligt mer motiverande när den är en gemensam syssla? Jag har ju ingen som står bredvid och ba’ ”nu kör vi!”. I stället sitter djävulen på ena axeln och viskar att det finns roligare saker att göra. Hehe.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.