Cape Town Life,  THROWBACK,  Travels

Four years ago today

En kollega frågade igår vad mina intressen är. ”Jag gillar att skriva, fotografera, gå ut och äta, kolla på serier…” svarade jag och reflekterade inte över att jag glömt det intresset som egentligen är det största av de alla. Det tog ett par minuter innan jag lade till: ”ja, och resor såklart men det blir inget av det nuförtiden”. Efter ett år av att endast ha rört mig inom Skånes gränser börjar det nästan kännas normativt att hålla mig hemma. Vilket det såklart har blivit eftersom att den hobbyn just nu ligger vilande.

Däremot finns såklart intresset fortfarande och jag längtar lite varje dag efter att få sätta mig i ett plan och flyga till en ny, spännande destination. Såhär lång tid har jag nog inte befunnit mig på en och samma plats sedan… ja typ aldrig? Eftersom att jag är tillsammans med den manliga versionen av mig själv när det kommer till lusten att upptäcka nya resmål så vet jag två personer som kommer hänga på låset när Covid-19 inte längre är ett hinder för att äntra nya jaktmarker. Vi hade en tanke på att åka iväg på en weekendresa till någon storstad i Europa i april men fick av förklarliga skäl lägga de planerna på is. Vi var nog lite väl optimistiska när nyheten om vaccin rullade ut.

Hursomhelst så var det faktiskt någonting annat jag skulle skriva om, just på tal om resor. Jag gillar att kika tillbaka i arkivet och se vad som hände i mitt liv samma datum men ett annat år, vilket mina trogna läsare säkert noterat. Jag gillar konceptet med Throwback Thursday, så vi kör en sådan idag. Vad hade jag då för mig den 18 februari 2017? Jo, det var en lördag och jag bodde i Kapstaden sedan tre månader tillbaka. Det är helt galet egentligen att tiden har gått så fort. Det känns inte alltid så.

Solen sken som vanligt. Det gör den nio av tio dagar i Kapstaden, särskilt i februari som ju är mitt i deras sommar. Dagen började med en brunch på favoritkaféet Honeybun som låg alldeles på Lower Main Street i stadsdelen Observatory, även kallat Obz av ”The Capetonians”. Det var där jag bodde. Den här frukosten bestående av två toasts med ägg, färskpressad juice och yogurt med granola kostade ca 60 svenska kronor, vilket egentligen var dyrt i sydafrikansk prisnivå. Plus en flat white som kostade ca 13 kronor. Samma frukost hade nog kostat det dubbla i Sverige?

Efter att ha lämnat datorn hemma tog jag tåget in till stan (Observatory ligger öster om centrala Kapstaden), och bestämde mig för att besöka Bo Kaap.

Du kan läsa mer om det området här: En speciell plats i en alldeles särskild stad.

När jag var trött på alla turister och vågat (läs: varit dum nog att) gå lite för långt på bakgatorna för mitt eget bästa, promenerade jag vidare ner mot Kloof Street. Man ska helst inte vandra iväg på tomma gator långt från folkmyllret för då finns det en risk att stöta på skumma typer.

Det finns mycket fint att titta på i den staden. Ser ni de tre vita, runda höghusen som sticker upp? De kallas för tamponghusen, hehe.

Där avslutade jag med en glass på ännu ett favoritställe, Unframed. Deras glass ligger definitivt bland topp fem av de saker jag saknar med Kapstaden. Sedan tog jag en Uber hem.

Snipp snapp snut, sen var den lördagen i Kapstaden slut.

5 kommentarer

  • E

    så konstigt, först kan jag inte se något nytt inlägg på flera dagar men nu när jag kikar in ligger där plötsligt fyra olästa? iofs härligt, men lite förvirrande! ha en fin helg 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.