Things I like

Kamma lång lugg

Jag minns när jag var 6 år gammal och gick i förskoleklass. På den tiden (1990 för att vara exakt – ja kids, jag är SÅ gammal) hette det bara förskola. Jag var nyklippt av min frisör, a.k.a. mamma, med kort page och lugg. Precis innan porträttfotot skulle tas så tyckte min fröken att det var ett bra tillfälle att sätta upp luggen med ett hårspänne så att jag i stället fick någon slags konstig hockeyfrilla som hade gått ur modet ungefär ett år tidigare och matchade bra med gluggen där framtänderna nyligen gjort sin sorti. Mamma var inte särskilt glad på den där förskolefröken när arket med porträttfoton dök upp i brevlådan. Fast jag var ganska söt ändå tycker jag, i min blåblommiga klänning och ännu naiva inställning till livet.

Tills jag var 12 år hade jag ungefär likadan frisyr. Page och lugg. Sen blev det ju inne med snedbena och etapper. Efter det har jag inte vågat mig på barndomsfrisyren igen under mitt vuxna liv. Troligtvis inte på grund av minnet från den där ofrivilliga hockeyfrillan men för att det kändes så opraktiskt och omständligt. Nu vet jag bättre. Det tog mig bara 22 år att ta mod till mig och kapa håret i pannan. Egentligen vågade jag mig på den här klippningen redan i våras men när luggen fick mig att tänka på den där Titiyo-parodin (”Kamma lång lugg, kamma lång lugg, kamma lång lugg, kamma lång lugg, jag ser inte ett dugg..” Ni andra som är födda innan 1990 minns kanske?) och den fluffiga pagen förvandlats till en platt frisyr som mest var i vägen, så insåg jag vad jag trivdes mest med. Så jag bokade en ny tid hos frisören. Denna gången var det inte Salong Mamma utan jag chansade på ett nytt ställe. När de bjöd på både kaffe och kaka så visste jag att jag kommit rätt.

Om du bor i Malmö så kan jag tipsa om Xperience Lailas Luxury Salon på Östra Rönneholmsvägen vid Triangeln för hon var både trevlig och duktig. Eftersom att jag är lite snål av mig när det kommer till ”skönhetsbehandlingar”, så körde jag på drop-in som kostar lite mindre och inte inkluderar tvätt men någon gång tänker jag lyxa till det med hårbottenmassage och inpackning.

Visst blev det bra? Jag vet inte om jag någonsin kommer gå tillbaka till livet innan lugg.


PS, jag älskar mina jeans från ARKET som köptes i Bryssel. Så sköna och prisvärda. Tips tips!

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.