C'est la vie

Det var bättre förr. Väl?

Okej kids födda efter 1995, nu ska jag berätta om någonting ni kanske inte visste. Förr i tiden fanns inte blue ray-DVD’s, piratkopiering och streaming. Det fanns en tid då vi såg på film på tjocka och klumpiga band där man SPOLADE TILLBAKA filmen. Hade den som sett filmen innan inte gjort det så blev man så himla irriterad för då förlorade man flera minuter filmtid. Och skulle man se Lejonkungen med engelskt tal så fick man spola fram till den versionen och hade man inte koll på tiden så kunde man spola för långt. Ännu värre var det om man hade flera filmer på ett band. Då tog det evigheter att hitta början på Crocodile Dundee 2 för man visste inte hur lång ettan var.

Min mamma har fortfarande en VHS-spelare (ja de finns, häpnadsväckande nog, kvar!) och tur är väl det för DVDn är sönder. Igår såg vi En djävulsk romans inspelad ca 2002. Mamma blev så glad att Jagad (som tur är går den varannan vecka ändå) skulle gå på TV på tisdag tills hon insåg att det var på tisdag för 9 år sedan. Ni av den äldre generationen kan nog inse mitt misstag här… Jag glömde med andra ord pausa inspelningen i reklamen. Big no no med VHS-band.

Så kids. Var glada att ni slipper spola tillbaka filmen.

Ps, jag ska nog se Jurassic Park i eftermiddag. SÅ bra ljud. Man hör nästan t-rex vråla på högsta volymen.

0 kommentarer

 • Madeleine

  Det piratkopierades VHS på den tiden också… Men vi är ändå för unga för att ha varit med när man hyrde en moviebox.

  Åh! Jag minns det där när man blev skitsur för att någon inte pausade när det var reklam. Hemma i mitt barndomshem har vi sjukt många videoband med dålig kvalitet, förkastligt ljud och sämre filmer.

  Min favorit när jag var liten var ett band som min pappa hade spelat in massa Astrid Lindgren filmer på. Kajsa Kavat, Inga rövare finns i skogen och massa annat som jag inte minns nu. En annan favorit var de tre kassetterna (för det hette ju så) med tecknat på.
  Men den där med Braveheart (som lyckades med pausen på 4an) är typ trådsliten.

 • Amanda

  Haha.. ja, tänk vad saker förändras, nu är allt så digitalt och datoriserat. Jag minns hur man fick spola och greja med de där banden! =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.