C'est la vie

Den där tiden på månaden

I morse ringde väckarklockan 06.25 men jag bara tryckte på snoozeknappen om och om igen. Klockan 07.05 hasade jag mig motvilligt ur sängen. Det var inte mycket jag hann med innan jag med raska steg promenerade bort till busshållplatsen. Hur gör de som stiger upp direkt när väckarklockan ringer första gången? Jag tror nog aldrig att jag har gjort det faktiskt. Förutom när jag ska resa någonstans tidigt på morgonen. Då är det alltid lättare att gå upp ur sängen.

Jag märker av att det är den där tiden på månaden för jag känner mig ganska irriterad på det mesta just nu. På grannen jag sa god morgon till i morse men som bara ignorerade mig (det är inte att jag tar det personligt utan snarare för att jag blir irriterad över alla socialt inkompetenta och ohyfsade människor i det här landet), på folk som inte kan skilja på fakta och personliga värderingar när det kommer till politik, på vuxna bloggare som skriver som om de gick i nionde klass, på bortskämda elever som inte förstår hur bra de har det och på mig själv för att jag blir så irriterad. Dessutom är jag glömsk, förvirrad, trött och känslig. Jag vill helst bara ligga under täcket resten av eftermiddagen men det kan jag inte för att vi har arbetslagsmöte om tio minuter.

Jag tror att jag ska ta en paus från sociala medier den här veckan, alltså intaget av det. Sova mycket, titta på feelgood-filmer, förbereda så mycket som möjligt kvällen innan så jag slipper stress på morgonen, sänka kraven, träna i lugn takt, köpa min favoritchoklad och komma ihåg att ta djupa andetag med jämna mellanrum. Så ska det nog gå bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.