30 Day Minimalism Challenge: #1 Define your style

Första dagen på den här 30 Day Minimalism Challenge jag tagit mig an innebär att definiera min stil. Ni som är totalt ointresserade av mode har blivit varnade. Detta är ett ytterst ytligt blogginlägg.

En minimalistisk garderob med 30 plagg i fyra färgtoner fungerar inte för mig. Jag älskar färger och mönster så det är bara att ge upp den tanken. Däremot vill jag finna en röd tråd i garderoben så att jag kan använda fler plagg tillsammans, samt rensa bort sådant jag inte känner mig bekväm i och aldrig använder.

Mina favoritfärger är till störst del rött, blått, grått, svart och lila. Sedan gillar jag randigt och blommigt. Enkla plagg blandas med några mer unika. Jag gillar annorlunda detaljer, som till exempel mina sneakers från Comptoir des Cotonniers som har snörena på sidan eller min kofta med silvertrådar. Vissa dagar går jag till jobbet i converse, jeans och en randig tröja. Nästa har jag på mig en klänning och boots med hög klack.

Jag har insett såhär på äldre dar att jag gärna prioriterar lite exklusivare material när det kommer till plagg som jag bär ofta, som koftor och stickade tröjor. Det är trots allt en lång vinter i Sverige. Jag köper en hel del koftor, tröjor och basplagg på COS för jag tycker att de har bra kvalitet när det kommer till ylle, merinoull, siden och bomull.

Kappa från COS.

Några av mina favoritplagg och färger på hösten. Om man nu kan kalla svart en färg?

Lite annat jag inspireras av…


Alla bilder är från min Pinterest. Du kommer till min profil om du klickar HÄR.


Jag har för övrigt skapat en ny kategori – ”30 Day Minimalist Challenge” – endast för detta ändamål så att alla de inläggen samlar under ett och samma tak.

Nu är det väl tänkt att jag ska utgå från detta när jag rensar garderoben? Det kommer verkligen inte bli särskilt enkelt. Den största utmaningen blir nog att verkligen hålla en daglig rutin på detta, men jag är en envis jäkel så jag ska bannemig fixa det.

To be continued…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen