C'est la vie

Day 11: My brother and sister


Julen förra året, haha!

Jag har en storebror som är 29 år och en syster som är 19. Det roliga är att de båda fyller jämt detta året, likaså pappa. Alla tre har ett namn som börjar på J. Jag och mamma är totalt otajmade och utbölingar.

Min bror heter Johan och är väldigt lik min pappa. Humoristisk och lätt att ha att göra med. Vi ses inte så ofta men när vi gör det så skrattar vi en massa.
Arbetsnarkoman är han med och har en hög moralnivå. Han är även smart och kunnig inom det mesta men har samtidigt respekt för andras kunskaper. Ödmjukhet är en av hans främsta egenskaper. Sen är han otroligt snäll och ställer gärna upp om han kan. Han tycker – precis som jag – om att laga mat. Och det gör han bra. Sen tycker han om äventyr och ska han åka på semester så blir det inga lata dagar på stranden utan djungelvandringar eller slänga sig från klippor i linbanor.
Föresten, i maj blir jag faster. Det ska bli så kul!

Lillasyster Julia är minstingen och sladdbarnet som kom lite på efterkälken. Det är sju år mellan oss och tills jag var ca 21-22 år så har vi mer en ”lillasyster/storasyster”-relation. Nu är vi bara systrar och kan prata om det mesta. Nu är hon nu också vuxen och ibland den av oss som är klokast och ger råd. Hon bryr sig väldigt mycket om andra människor och är den mest diplomatiska och anpassningbara av oss tre. Om brorsan har minst tålamod så har hon mest. Hon har inte haft det lätt alltid, som minstingen hamnar man lätt mitt emellan allting och det har gjort henne lite mer vuxen än en vanlig 19-åring.
Sen är hon familjens brainiac och fick till och med diplom för skolans bästa elev. Hon kom in på juristlinjen men valde ändå att åka till London och leva livet. Det beundrar jag henne för. Jag är så himla stolt över att ha en så intelligent, snäll, klok och modig syster. Vi har verkligen fått en bra relation de senaste åren och det är jag så glad för. Hon förlitar sig på mig och jag på henne.

I det stora hela så älskar jag mina syskon enormt mycket och jag hoppas att vi alltid kommer vara där för varandra och hålla kontakten. Oavsett var i världen vi är.

0 kommentarer

  • Ellinor

    Det är fint när relationen storasyster-lillasyster/bror (eller tvärtom) övergår till endast syster-syster/bror. Ens familj väljer man inte och därför känns det extra bra när man funkar bra tillsammans.

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.