Inspiration

Colouring within the lines

IMG_4823

Jag har de senaste 6 månaderna märkt att jag blivit lugnare som person, och jobbar hela tiden på att leva mer i nuet. Det senaste året har det kommit allt fler så kallade mindfulness-metoder. Antagligen för att dagens samhälle är så fokuserat på medier, prestationer och perfektion. Vi strävar hela tiden efter någonting mer än det vi har just nu, och behöver hjälpmedel för att stänga ute pressen och stressen. Jag är en kreativ själ, men har aldrig varit särskilt konstnärligt lagd. Däremot så finner jag det väldigt avkopplande att rita och tycker om att leka med färger. Någonting som jag fastnade för var dessa målarböcker för vuxna med mönster att färglägga. Jag tycker att det är ett fantastiskt påfund. Att bara stänga av mobil och dator, sätta på lite skön musik och släppa ut sin kreativitet. Det känns lite som att gå tillbaka till 1995 när jag satt i mitt rosa rum i barndomshemmet, fyllde i målarböcker och lyssnade på Roxette.

IMG_4850 IMG_4860

IMG_4865

IMG_4857Efter lite beslutsångest (som vanligt) så valde jag den här boken, ”Dagdrömmar” med illustrationer av Hanna Karlzon, som jag hittade på Akademibokhandeln. Jag tyckte att motiven var väldigt vackra och varierande. Jag gillar allt som har med natur, djur, sagor och blommor att göra. Jag köpte även ett gäng pennor och min kompis Alex, som är konstnär, sa att Faber-Castell håller god kvalitet. Om man så önskar kan man såklart köpa tuschpennor men jag tycker om det där mjuka och pastelliga.

Det tråkiga vädret fortsätter men regnet har tagit en paus så jag tänkte gå ut en promenad. Lite frisk luft och bra musik i lurarna ger alltid massor med energi.

//Colouring books for grown-ups have gotten really popular and at first I was a bit sceptic. Then I realised that I needed a tool for mindfulness and try to be in the presence, so I bought one myself. This one has such pretty illustrations and I have to admit that the cover of the book also caught my attention. I’m not very good at painting and drawing, so this is my way to live out my creative side, at the same time as I get to cut out the everyday stress and just be in the NOW. I think all of us need that in this society where we all feel the pressure from social media and performing more than our best.  

0

0 kommentarer

  • Frida

    Många snackar om målarböcker för vuxna! Jag har verkligen inte fattat grejen, men kanske är precis den nivån hjärnan behöver efter en dag på kontoret? Hm.

  • christinestories

    Haha, ja det är ju på en ganska låg nivå. Men det är faktiskt barnsligt (bokstavligt talat) kul att färglägga dem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.