C'est la vie

History

IMG_4820

Jag lyckades inte med att stanna inne hela dagen och vila. I stället tog jag cykeln bort till Västra Hamnen, vilket visade sig vara en ganska dålig idé eftersom att det blåste hårda vindar idag. Som inbiten Malmöbo så borde jag ha vetat bättre än att åka ut dit en blåsig dag. Med motvind hela vägen ut så var det inte särskilt behagligt att cykla dit heller. Tyvärr är jag ju så himla envis och när jag väl bestämt mig för någonting så ger jag inte upp. Jag satt i alla fall där i en halvtimme innan jag till slut gav upp. Eftersom att jag är en person som får min energi från min omgivning så var det det ändå riktigt skönt att sitta där i solen. Jag är så tacksam över att bo i en stad där havet bara är en kort cykeltur bort. Eller okej, Öresund. Ser ni killen på vattenskoter? Han ser inte ut att vara mycket mindre än bron.

Apropå Öresundsbron så läste jag att de började diskutera en förbindelse mellan Sverige och Danmark redan på 1800-talet. Visste ni att ett av förslagen var att dämma upp sundet i norr och söder med jordbalkar, för att sedan pumpa ut vattnet? Jo, det tyckte tydligen Tetra-Paks grundare Reuben Rausing var en bra idé. Det var ju tur att de inte nappade på det. Det låter ganska radikalt. För er young kids som är födda efter 1995, och alltså inte vet hur det var på den gamla goda tiden, så kan jag berätta att det fanns en tid då vi Malmö-bor var tvungna att ta oss till flygplatsen i Köpenhamn med båt. När jag var liten tog man SAS flygbåtar till Kastrup, som flygplatsen kallades. Eftersom att det endast gick inrikesflyg och charter från Malmös flygplats förr, så fick vi för det mesta ta oss till Kastrup. Lite ironiskt att det nu är så himla mycket mer omständigt och tidskrävande att ta sig till Malmö från Köpenhamns flygplats. Jag undrar vad de tänkte när de valde att endast bygga ett järnvägsspår i var riktning på bron. Tänk så smidigt om TVÅ tåg kunde köra samtidigt i var riktning. Man kan ju tycka att någon byggingenjör borde ha tänkt på det.

Jag har spenderat alldeles för mycket tid på google där jag hittat en massa intressanta artiklar om allt möjligt. Ni kanske inte trodde detta om mig, men jag är hemligt förtjust i historia. Det var faktiskt ett av mina favoritämnen i skolan. Jag minns att jag fick VG i betyg i gymnasiet (vilket var en bedrift eftersom att jag var otroligt skoltrött då och ganska duktig på att skolka) och att min lärare tyckte om mig. Han var lite bohemisk och speciell, men jag tyckte att han var en fenomenalt duktig historielärare. Nu svamlar jag iväg här på ämnen jag annars inte brukar skriva om, men så är det ibland. Dags för mig att sova.

Bonne nuit mes chouchous!

//I biked over to the harbour this afternoon, but it was way too windy for it to be the least bit pleasant. That’s Malmö in a nutshell. Btw, if you want to read some history about the Øresund bridge that crosses the sea between Denmark and Sweden, you should read this. In the olden (golden) days the Malmö people had to take a boat to get to the airport in Copenhagen in order to catch a plane and fly abroad, since there was no international airport in the southern part of Sweden. Ironically enough, it’s now even more complicated and time consuming to get from Copenhagen airport to Malmö central because of the border controls. Well done, Swedish government. Yep, I’m secretly interested in history of all sorts. Sorry for the detour on usual subjects of this blog. Now I need to let go of Wikipedia and get some sleep. 

0

0 kommentarer

  • FREEDOMtravel

    Oj finns det bara ett järnvägsspår? Det visste jag inte… Vi har åkt husbil över bron några gånger, men jag tror aldrig att jag har åkt tåg där…

  • christinestories

    Det finns två spår såklart, ett för var riktning. Men det innebär såklart att om ett tåg fastnar så kommer inte efterföljande tåg över heller. Vilket innebär att det ofta blir förseningar eller stopp. Inte så lyckat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *