Vardagslyx

Blinis

Jag har varit i ett riktigt zombie-tillstånd idag. Allt jag gjort har känts motigt, långsamt och vemodigt. Ni vet när man är så trött att minsta ansträngning är som att springa fem kilometer på en kurrande mage? Så har det känts. Jag cyklade i alla fall bort till biblioteket där Louise syster Cissi satt och jobbade på samma sak jag jobbar på nu – skriva CV:n. Vi hann även snacka och peppa varandra över en kaffe innan hon drog vidare. Jag satt kvar ett tag till, men vid halv två gav jag upp och steg ut i den kalla snålblåsten. Över en natt blev det höst igen.

På vägen hem köpte jag med mig blinis som jag upptäckte att de har på ICA i Hansa. I princip alla matbutiker i Paris säljer dem men här är det desto ovanligare. Blinis är ryska minipannkakor som många äter med kaviar, men jag tycker att det är riktigt gott att äta med crème fraîche, kallrökt lax, lite pressad citron och så svartpeppar och dill. En lite lyxigare version av snabbnudlar. The life of a single woman, och så vidare.

Nu ska jag byta från myskläder till pyjamas, sen lägga mig och läsa för att undvika blått skärmljus innan jag sover. På tal om sömn så håller jag fortfarande på att läsa Sömngåtan. Den är inte direkt en bladvändare i nivå med Kepler eftersom att det är så mycket fakta som jag läser lite mer noggrant än vanligt, men helt klart en av de mest fascinerande böckerna jag läst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.