Weekend

Bilder från helgen

Jag fotade en del under helgen som passerade. Det brukar vara tvärtom när jag har riktigt roligt med vänner för då tänker jag inte på att ta några bilder, men tydligen var det inte på det viset just den här helgen. Så jag kör ett klassiskt ”min helg i bilder”-inlägg. Det kommer nog inte ske på ett tag framöver så håll till godo.

Eller förresten, jag tar tillbaka det där om att det inte var så den helgen för i fredags tog jag tydligen inte en enda bild, förutom den här:

Någon annan än jag som älskar de nya Piggelin-karamellerna? Dessutom är jag nog den enda 34-åringen som köper Djungelvrålklubbor… eller? Jag älskar allt som har salt pulver i sig.

På kvällen var jag på Grand och drack drinkar med en kompis, och sedan ett glas vin på Restaurang Möllan – Malmös minst pretentiösa krog – innan jag traskade hem lite sådär lagom salongsberusad strax efter midnatt. Det blev ingen bild från den kvällen för jag var fullt upptagen med intressanta diskussioner.

I lördags träffade jag den här färg-koordinerade familjen för en fika på Nostra. Johan matchar hunden och mamma matchar barn. Gulligt! Man ser ju vem som är mest energisk av de fyra.
Barn, man och hund gick sedan hemåt medan jag och Madde tog en kort runda på stan. Vi tänkte sätta oss någonstans men det var fullt överallt så vi handlade lite mat och promenerade hemåt i stället.

Snygg-Madde poserar som en äkta influencer 💁

På kvällen hade jag en dejt med min kompis Fanny så jag svirade om till prickiga strumpbyxor, svart t-shirtklänning från H&M, rött läppstift och mammas gamla Dior-väska. Jag lagade middag åt oss här hemma och efter varsin Aperol Spritz tog vi en taxi till Malmö Live Skybar. Mina vänner har nu börjat fråga om det är där jag hänger numera.

Fanny fyllde 33 år i söndags och det tyckte jag att vi skulle fira med drinkar på en cocktailbar. Vi drack hotshots bland annat. Gudars vad gott det är. Farligt gott.

Det stod en ensam man väldigt nära där vi satt i baren och jag är ganska säker på att han lyssnade på våra samtal. Lite lagom obekvämt. Sedan ville han ta en bild på oss. ”Det är bäst att ta underifrån, då ser man inte dubbelhakan”. Eh, jahapp.

Vi avslutade kvällen på Swing Inn där vi ganska snabbt kände att det inte är vårt typ av ställe, men vi struntade i det och tillbringade en timme med att fuldansa till 90-talshits. Ni vet de där stunderna då man tänker ”fan vad jag älskar den här personen” om en kär vän? Så kände jag när jag stod dubbelvikt av skratt för att Fanny levde in sig i dansen till en gammal E-Type-låt. Hon är en av typ tre personer i mitt liv som jag kan vara det mest knäppa jag:et med. Fast det kanske blir så med de man känt 95 % av sitt liv?
Vid halv två kom nästa insikt – vi är tillräckligt gamla för att tycka att det är en lagom tid för att gå hem och sova. Så det gjorde vi.

På söndagen vaknade jag betydligt tidigare än jag hade tänkt mig att vakna, men så är det ju oftast när man druckit drinkar kvällen innan. Det var dimma ute. Jag tänker alltid på den där Stephen King-filmen ”The Mist” när det är dimma. Den var ganska dålig men satte sig tydligen på minnet.

Jag chillade på morgonen och sedan tog jag på mig en ny klänning och cyklade bort till Slottsgårdens kafé där Louise och Erik väntade. En av Louise vänner är fotograf och hade en utställning där som heter Malmö Upside Down. Han har fotat olika platser i stan med en drönare och tryckt upp dem på plåtskivor. Väldigt coolt måste jag säga.

De här tre fotona var nog mina favoriter. Den till höger är från stationen på Triangeln. Landskapsarkitekterna där har verkligen gjort någonting coolt. Han heter Joakim Lloyd-Raboff och har fotat massor med coola motiv.

Nu börjar höstfärgerna spridas. Kolla så fint det är i Slottsparken nu!

Efter att vi tittat på fotokonst och minglat runt där så gick vi till Malmö Saluhall. Jag började bli hangry och få koffeinabstinens och då vet alla som känner mig att det är dags att ta sig till en mat- och vattenhåla. Kontrasten klädmässigt här är ju ganska intressant. Den ena i jeans, kängor och hoodie. Den andra är klädd för högsommarvärme. Jag skulle väl säga att någonting där mittemellan var passande för ju vädret i söndags.

Jag har förresten så himla gulliga vänner. Både på insidan och utsidan. Som när jag inte gillade nudelsoppan jag beställt och Erik sa att jag kunde få hans ena falafel, varpå jag protesterade och han kontrade med att det inte var några problem för att han ”vill att jag ska må bra”. Alltså! Så himla tacksam för dessa två <3

Så var den helgen. En sådan där helg som tog energi från mig fysiskt pga för lite sömn och för mycket fest, men som gav så himla mycket energi mentalt tack vare personerna jag omgav mig med. Om det är någonting jag alltid försökt att prioritera så är det mina vänner. Oavsett kärleksrelationer. Jag har aldrig slutat höra av mig till mina vänner för att jag haft en pojkvän och det är jag glad för. Jag har tyvärr vänner som inte tänker på samma sätt och de flesta av dem har jag till slut tappat kontakten med, för att jag märker att jag blivit ett andrahandsval eller för att jag inte längre kan lita på dem. Sedan är jag verkligen inte en perfekt vän. I perioder blir jag alldeles för uppe i mitt eget huvud och glömmer bort att vårda mina vänskapsrelationer, men de senaste åren har det blivit så klart för mig hur viktigt det är att visa omtanke, ringa eller skicka ett meddelande med jämna mellanrum, ställa upp när det behövs eller att hälsa på de som bor långt borta. Särskilt med de som stått kvar som en trygg och varm famn i ur och skur.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.