C'est la vie

Årets längsta dag

Idag är det alltså årets längsta dag. Jag måste säga att jag avundas er som är i Sverige lite just nu. Det där kvällsljuset som bara finns i vårt land vid denna tiden. Natten som aldrig riktigt blir svart. Gryningen som börjar redan ett par timmar efter midnatt. Det finns inget mer befriande än att gå ut från ett uteställe uppvärmd av dansande och sen promenera hemåt med solen som håller på att gå upp bakom hustaken.

Men sådär säger jag ju om Paris när jag är i Sverige med. Att ljuset är så vackert. Som t ex vårljuset här när solen ligger bakom ett tunnt molntäcke. Soldiset. Fast å andra sidan ser jag det bästa från två världar.

Ikväll är det Fête de la musique i Paris, men eftersom jag inte är frisk så stannar jag hemma. I stället är min plan att byta om till pyjamas, ringa C och säga god natt, kolla ett avsnitt Gossip Girl och sen sova sött. I morgon har jag lyxen att få sovmorgon. Underbart!

0 kommentarer

  • Madeleine

    Är det inte mycket smog i Paris? Det ser ut som det..

    Det där med betyget! Jag lämnade det till min handledare för länge sedan. Skickade det igen förra veckan och påminde henne då och även nu igen. Undrar om hon fyllt i det… Har du fått ditt betyg upp på ping pong?

  • Malin

    Här i Göteborg kunde man inte märka av sommarsolståndet särskilt mycket. Det var bara grått och regntungt. Men jag håller med dig, svenska sommarnätter är magiska. Särskilt de norrländska!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.