C'est la vie

Är onsdagen den 13:e min otursdag?


Helene blev jätteglad för vinet och blommorna jag köpte till dem. Men lilla Louise var jätteledsen när hon förstod att jag skulle åka. Grät otröstligt. Aww, lilla sötnosen. Kommer sakna det lilla charmtrollet!


Cool departure-tavla på Charles de Gaulle va? Den var sjukt stor.


En del av Charles de Gaulle.

Herre. Gud. Vilken jäkla dag alltså. Ni anar inte!
Det började med att jag råkade tapppa min plånbok utanför Monoprix när jag var på väg hem efter att ha köpt present till Helene och Olivier. Som tur var så hade jag ett av Au Pair-agenturens visitkort i den, så någon hittade den på gatan och ringde dem. Vilka i sin tur ringde upp mig och sa att jag skulle gå till Monoprix och hämta min plånbok. Detta var typ 40 minuter innan jag skulle till RER:en för att åka till flygplatsen. Fick kuta dit i typ 25 graders värme. Och det är ingen 3-minuters promenad utan det tar 20 minuter att gå dit om man går i normal takt. Tänk om de ringt en timme senare!
Jag är så sjukt tacksam att det finns så snälla och ärliga människor!

Sen fick jag som tur var skjuts till tågstationen av en kompis till Helene, men när jag kommer fram så ska de precis stänga luckan för att gå på lunch. Så jag fick böna och be att de skulle låta mig köpa en biljett. Och vad ser jag när jag tar upp mina pengar för att betala? Jo Olivier’s nycklar, som jag fått låna, har jag glömt kvar i kavajfickan.
Får ringa Helene som sanbbt ringer upp Cortez så han kan köra tillbaka och hämta dem. Hinner med tåget och allt går bra sen.

Men när jag kommer hem till min port så kommer jag ihåg att jag inte har några nycklar. De har ju mamma och pappa tagit. Sophia har ett par men hon var på jobb. Frusen, kissnödig och trött som en gnu får jag sitta i trapphuset i en halvtimme och vänta tills mamma kommer. Dessutom tror jag att jag är på väg att bli sjuk igen. Och jag lämnade mina mjukisbyxor i Paris och de jag har hemma ligger nere i källaren. Orkar inte gå ner dit nu!

Hahaha! Vad är oddsen till allt liksom?
Men slutet gott iafl. 🙂

Mamma var ju gullig och skyndade sig hit med nycklar, och hon hade dessutom med sig sin goda köttfärssås som vi åt här. Och sen hade hon köpt lite frukost till mig till i morgon också. Gulligt va? Nu ska jag nog försöka hitta någon slags pyjamas och lägga mig i min sköna säng. Ska bli underbart att få sova ut ordentligt och få sova i mitt sköna duntäcke. Som jag har saknat det!

I morgon ska jag träffa Sophia på dagen och blir jag inte sjuk så ska jag hänga med Sofia till Lund på kvällen och fira Camme som fyllt år. Hoppas nu bara att jag inte vaknar med ond hals i morgon!

Ps. It’s good to be home for a while. 😉

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.