Places in France,  Travels,  Vacation

Antibes

Här kommer en bildbomb med foton som jag ännu inte visat. Som rubriken avslöjar så kan ni på bilderna se hur det ser ut i den lilla staden Antibes på Frankrikes sydkust. Under min resa till Franska Rivieran i somras så bodde jag som sagt två nätter i Juan-les-Pins, och precis intill ligger Antibes. Jag önskar att jag hade spenderat lite mer tid där, men tyvärr blev det bara en eftermiddag. Centrum är ganska litet men det finns ändå ett Monoprix, och det är alltid ett tecken på att det är en tillräckligt stor stad för att spendera några dagar där.

Har jag berättat om Monoprix förresten? Det är Frankrikes svar på Åhléns, så som det var förr när man även kunde handla mat där. Det finns allt från heminredning till matvaror till kläder. Många av butikerna har även ett Parapharmacie, vilket är väldigt praktiskt (tips, fynda märken som Avène, La Roche-Posey och Caudalie!). Sorry för ett litet sidospår där men jag har ett speciellt förhållande med just Monoprix…

Hursomhelst. Tillbaka till Antibes. Min uppfattning av staden är tyvärr inte baserad på ett fullständigt besök men jag gillade det jag såg. Det fanns en härlig atmosfär som vilade över de lugna gatorna och de vackra husen gav en längtan att upptäcka mer. Så kanske får det bli ett nytt besök längre fram. Livet är ju som sagt långt. Det finns gott om tid att uppleva mer av det man gillar.

Någon läsare som varit i Antibes? Vad tyckte i så fall du om staden?//Some pictures from my trip to Antibes i June. I calm town on the south coast, just 10 minuter by car from Juan-les-Pins.

0 kommentarer

  • Johanna Utterberg

    Åh vilka underbara bilder, tycker det ser himla mysigt ut där och skulle gärna åka dit! Förresten, vilket toppeninlägg du gjorde angående tävlingen, supertack för alla snälla ord om lilla mig, gör mig så glad!! 😊

  • Eva

    Antibes är en av mina favoritstäder i södra Franrike. Jag har varit där på dagsutflykter när vi har varit i Nice. Underbar saluhall/ matmarknad. Kul vanlig marknad med allt, några dagar i veckan är jag för mig. Fint Picassomuseum med terass mot havet. Men som vanligt är det alltid bäst att sitta på ett cafe och bara glo, dvs njuta av atmosfären! Antibes men även Menton är riktiga pärlor längs kusten! Vill man upp in bergen kan man ta buss från Antibes till Biot som är en liten gullig by!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.