Travels

All packed and ready to go

IMG_7609

Idag händer det. Idag reser jag! Ikväll kl 18 går flyget från Kastrup. ”Hur känns det?”, frågade syrran mig alldeles nyss. Jag vet faktiskt inte. Det känns på något vis som att jag bara ska resa på semester. Bara det att jag har ovanligt mycket packning för en vanlig semesterresa. Det var så länge sedan jag flyttade utomlands sist att jag inte minns hur det kändes då. Kanske kommer alla känslorna på en och samma gång sen när jag väl sitter där på flygplatsen? När den där frågan dyker upp i huvudet: ”VAD FAN HÅLLER JAG PÅ MED?!”, följt av ”Det kommer ordna sig Christine, allt kommer bli SÅ bra!”. En mix av eufori och panik ungefär.

Jag köpte en ny resväska från Titan inför flytten för jag behövde en i den största storleken. Jag har en Titan sedan innan i mellanstorlek och tycker att den är riktigt super. Nu hoppas jag bara att jag inte kommer få betala en förmögenhet i övervikt. Jag får ha med mig 30 kg som kan delas upp på två väskor så jag tog en liten bag med. Jag har sållat ut mycket, men kanske blickar över packningen en sista gång innan vi åker till flygplatsen.

Sedan har jag en kabinväska som handbagage med ett ombyte, sandaler (för det är ju sommar dääääär), några underkläder, necessär med det nödvändigaste, matsäck på flyget (= kakor och godis), stödstrumpor som jag fick av Louise igår <3, en tidning som jag fick av Stina <3 och lite andra grejer som jag troligtvis inte ens kommer behöva.

IMG_7607 IMG_7543

Alla dessa väskor. Fast hur tusan packar man för ett helt år? Särskilt när jag ska bo i en stad som inte riktigt är som andra städer i världen. Det är så himla svårt.

Okej, jag är lite nervös nu…

//I’m now all packed and ready to go. The cabin luggage is set with all the necessary things for a long flight = cookies and candy. I also got those socks you need from a friend, and Stina gave me a magazine when she came over last night. Since I didn’t have a suitcase of the larger size, I bought e new one from Titan. It was on sale and has a 5 year warranty so that was a what settled that. I’m allowed to bring 30kg divided into two bags so I also packed a smaller one. I hope that I don’t have to pay for over-weight, but that will probably be the case. I know myself too well.

 My flight is not until this evening though so I’m first going to run out for some errands.

0

0 kommentarer

  • Jenn - forever abroad

    Alltså ååååh så spännande! Och ja, hur packar man för ett år?! Det är alltid lika svårt. Smart med stödstrumpor, det har jag också alltid när jag flyger! Hur lång är din flygresa förresten? Mitt flyg till Indien ikväll är knappt 7 timmar, och det känns plötsligt kort i jämförelse med t.ex. resan till SF i somras. Och jag har också packat det viktigaste i handbagaget, varav ett fotoalbum för bröllopsparet samt klänningen till bröllopet – sånt man inte vill försvinner med bagaget liksom 😉 Kram och stort lycka till på resan och äventyret, ska bli så spännande att få följa dig där borta <3

  • Sandra

    Jag håller tummarna för att du inte ska behöva betala en förmögenhet om det råkar väga för mycket, men jag tror nog att det kommer att gå bra! 😃 Asså jag är superexalterad över detta vilket kanske är knasigt för det är ju inte jag som ska flytta haha! Men SÅ KUL

  • Anna-Sarah

    ÅÅ stort lycka till nu!!! Om inte annat, så har du gått utanför din comfort zone, och det vinner man alltid på personlighets-och erfarenhetsmässigt. 😊 Detta påminner mig mycket om när jag flyttade till Buenis Aires, hade ingen aning om när jag skulle återvända, aldrig satt min fot i Amerika, och knappt kunde någon spanska. En blandning mellan eufori och panik – efter det kände jag lite ”jag klarar vad som helst”. Ha det bra nu! En känsla som jag fick ofta är ”vad tusan håller jag på med” (nu var jag ju mycket yngre då men ändå) haha….människan växer av erfarenheter, och är vi inte här för att erfara, lära, utvecklas, möta våra rädslor osv. Kommer att bli jättebra! Ska bli kul att följa detta ”nya kapitel!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.