Things I like

À la campagne

Nu sitter jag på tåget för en tur ut till ”la campagne” med Natalie och Christophe. En vän har ett hus i Montfort d’Amaury där vi var förra året i april ungefär denna tiden. Då såg det ut såhär. Alla träd var gröna och vi gick i shorts och t-shirt. Den här gången packar jag ner raggsockar och varmaste tröjan. Men meteo säger i alla fall att det ska bli soligt. Alltid något. Och lite frisk luft i vänners sällskap kommer göra mig gott.

Hoppas ni får en fin påsksöndag mina söta och fina läsare!

0

0 kommentarer

 • Anonymous

  Hej Christine! Måste börja med att säga att du har en fin blogg och har följt dig nu i några veckor. Jag har planer på att flytta till Paris i sommar eftersom min pojkvän fått en traineeship hos en byrå. Det är så att jag har lite funderingar kring levnadskostnader i Paris. Jag har aldrig bott där mer än 5 dagars vistelse förra året och undrar om cirka 2000 Euro räcker för två personer per månad? Jag hade tänkt att i början lära mig språket och vi måste därför leva på min pojkväns trainee salary till att börja med. Tycker du att det kommer att bli tufft? Har hört att lönen i Frankrike är låga och att många lever med ungefärliga belopp som våran. Men undrar om du vet mer exakt. Tack på förhand och Glad Påsk!

 • Madeleine

  Vilken sagostuga. Ser riktigt mysigt ut! Hoppas ni har/hade bra väder! Det snöade här i går (lördag). Sjukt! Glad påsk, kram

 • Christine Svarar

  Anonymous: 2000 euro låter lite knappt för två personer tyvärr. Men det beror ju på vad ni räknar in på det? Är det er totala budget med mat+boende+nöje+övriga räkningar eller utöver hyran? Om ni inte räknar med att betala en hyra på det räcker det gott och väl. En tvåa på 35 kvm kostar MINST 900 euro/mån. Sen är det el+internet+charges. beror på vad ni sparat ihop i buffert innan ni åker.

  Ett alternativ är att du läser någon enkelt distanskurs från Sverige första tiden så du kan ansöka om CSN. Du får gärna mail mig om du har fler frågor (christinesblogg@hotmail.com). Det är svårt för mig att svara på din fråga när jag inte vet vad ni behöver betala för de 2000 eurona.

  Mvh
  Christine

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.