Things I like,  Vardagslyx

On a good night

Det finns bra kvällar och sen finns det riktigt jäkla fina kvällar som ger den där extra dosen energi. Hela dagen igår kände jag en stark tacksamhet och glädje till hur livet är just nu. Jag är lyckligt lottad på många fronter vilket är lätt att glömma bort när i-landsproblemen hopar sig och våren tar alldeles för lång tid på sig att anlända på riktigt.

Åter till det jag började prata om, nämligen igår kväll. Då dracks det gott vin med den här utsikten tillsammans med två ganska nyfunna vänner (tack vare vår gemensamma kompis Linda). Jag mötte upp med Frida och Karolina efter jobbet för att ta hissen upp till 25:e våningen på Clarion Malmö Live. Deras skybar ger en minst sagt svårslagen utsikt över Malmös takåsar. Där borta i horisonten syns Köpenhamns stadssiluett och i förgrunden en stadsdel som vuxit fram här i Malmö de senaste 20 åren. Staden växer så det knakar.

Så himla fint med nya vänskaper som gör att energin bara sprakar efteråt. Vi hann prata om allt mellan himmel och jord från högt till lågt, men mestadels relationer av olika slag. De som frodas, de som tar slut för att man väljer det och de som tar slut totalt ofrivilligt. Det viktiga i att ha självdistans och kunna acceptera att man inte alla dagar är störtkär i sin partner. Att sörja och vårda relationer.

Vi pratade även om när en vänskap tar mer energi än den ger och hur svårt det är att avsluta den även fast personen mest åsamkar ångest, frustration, besvikelse och ledsamhet. Jag brukar köra med öppna kort och berätta hur jag känner, tycker att människor förtjänar en chans att rätta till sina misstag, men om ingenting förändras och jag gång på gång blir sviken så tar jag avstånd. Jag är inte långsint men blir jag illa behandlad av någon så sitter det kvar där i minnet och skapar ett ogillande tills att personen i fråga ber om ursäkt eller vinner tillbaka mitt förtroende. Jag tappar liksom respekten för människan och det är svårt att komma över. Hur är ni där?

Fast nu ska jag inte skriva om negativa saker här för det är trots allt fredag. Våren är på ingång, vilket jag blev påmind om igår när jag upptäckte att träden i ”knarkrondellen” knoppat till sig och blivit gröna. Äntligen! Det här är bästa tiden för alla icke-allergiker. Solen värmer lagom mycket, dagarna blir bara längre och längre, sötsuget börjar lägga sig efter en energidesperat vinter…

Efter en produktiv eftermiddag ska jag nu packa ihop och bege mig hemåt. Pussa lite på killen, äta något gott och sen sova minst nio timmar.

Hoppas att du får en trevlig fredagskväll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.