Cape Town Surroundings,  South Africa,  Travels

A breath-taking drive along Chapman’s Peak

Det finns vissa platser på Sydafrikas sydvästra landområde som bara måste upplevas. För den som planerar ett besök till Kapstaden någon gång i sitt liv (och om du inte har Sydafrika på din bucket list så skulle jag rekommendera att du lägger det ögonaböj) så är Chapman’s Peak Drive en sådan plats. Ungefär 20 kilometer söder om Kapstadens stadskärna ligger denna kustremsa med utsikt över den lyxiga stadsdelen Hout Bay.

Jag åkte längs med Chapman’s Peak Drive ett par gånger under mina fem månader i Kapstaden men önskar att jag hade haft en egen bil (att ta körkort borde verkligen finnas på min bucket list). Då hade jag nog tillbringat varannan solnedgång där.

Någonting som många faktiskt gör. Ni kan ju tänka er att sitta där med picknick på en dejt. Romantiskt så det förslår. Cycling är dessutom väldigt stort i Kapstaden och många kör i grupp (du ska helst inte cykla på de stora vägarna ensam) längs med vägarna i hela Western Cape, då är såklart Chapman’s Peak ett givet stopp.

För den som har tid så är det perfekt att kombinera detta med att besöka Afrikas näst sydligaste punkt Cape Point, besöka vingårdar i Constantia, titta på pingviner i Simon’s Town eller ligga på stranden och spana på hajar i Muizenberg. Klicka på länkarna för att komma till inlägg jag skrivit om dessa platser.

På kartan kan du se var Chapman’s Peak Drive ligger ->

Med min högkänsliga personlighet så gör utsikter som dessa ett mäktigt intryck. Man kan säga att det är min typ av mindfulness för det blir som en naturlig terapisession. Att stå där på en mur med Atlantiska havet, en oändlig horisont och otroliga naturmiljöer som jag några månader tidigare aldrig hade kunnat drömma om att få uppleva.

Det är lätt att bli blasé och ta de privilegier jag faktiskt har för givet, glömma bort att jag är lyckligt lottad som har möjlighet att resa och se världen. Under min tid i Kapstaden träffade jag människor som inte ens lämnat sin stad för att de inte hade råd till det. Folk som lever i kåkstäder, lever på ett mål mat om dagen och kanske aldrig får en chans att lämna Afrikas kontinent. Så jag försöker påminna mig ibland om att vara tacksam. För det är jag.

Vilken plats i världen har gjort ett extra mäktigt intryck på dig?

47 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.