Paris

25 grader i oktober

020 008 036 (1) 009 031

Varför jag har en väder-widget på min mobil för både Malmö och Paris är en bra fråga. Det är nästintill självplågeri just nu för i helgen har det varit dryga 20 grader där nere. Jahapp. Kul för dem. Sedan plågade jag mig själv lite mer genom att kolla tillbaka i arkivet för föregående år just i oktober månad. Såhär såg det ut för ungefär fyra år sedan. Alltså 2012. Fotona är från en måndag och tisdag då det var omkring 22-25 grader. Ja, det kan faktiskt bli så varmt i Paris i oktober.

Det näst översta fotot är taget i parken Square des Batignolles, som jag bodde granne med då. Spegel-selfien minns jag är från en butik på rue Legendre som jag brukade gå förbi. Ni ser kanske var de andra tre bilderna är ifrån? På översta och nedersta bildena kan man skymta änden på Louvrens södra flygel. Det är alltså i Jardin des Tuileries som jag står, och sitter. Det går till och med att se taket på Musée d’Orsay på bilden med fontänen.

Märks det att jag dagdrömmer mig bort från Sverige just nu? Enligt väderprognosen ska större delen av veckan här i Malmö vara grå, kall och regnig. Jag blir väldigt påverkad av vädret och känner mig så himla trött och omotiverad idag. Det var inte så att jag flög upp ur sängen om man säger så. Helst av allt skulle jag vilja ligga under täcket hela dagen, men det går tyvärr inte. Jag har i alla fall en trevlig fika att se fram emot i eftermiddag, och i kväll ska jag gå och träna med Stina. Nu ska jag dricka dagens första kopp kaffe och försöka göra det bästa av… allt. När kommer det där mailet egentligen?

//I don’t know why i torture myself by having a weather widget for Paris on my phone. Apparently it’s been over 20°c there this weekend and with the 8 degrees and rain that we have to deal with here in Malmö, I am more than jealous. So I went back in the archive and found these photos from October 2012 when it was between. As you might see, three of them are from Jardin des Tuileries just by The Louvre. The other two are from the neighborhood where I used to live. This bad weather really affects me in a negative way. I get so tired and my motivation goes right out the door. All I want to do is lie under the covers and watch movies all day long. Unfortunately that won’t be possible so I’ll just have to make the best out of it. First up: a cup of coffee.

0

0 kommentarer

 • Emelie

  Oh, I feel you… Drömmer fortfarande tillbaka på november 2014, när jag gick runt i lätta kläder längs Champs-Elysées och tänkte ”det är SÅHÄR hösten ska vara!”. Varm och mjuk och härlig och snäll… Och nu är allt bara grått och trist. Suck.

 • Jenn - forever abroad

  Jag har vädret för Gällivare i min iPhone-väderapp, det är ganska uppmuntrande emellanåt 😉 Just nu är där uppe nollgradigt och tydligen har första snön fallit. Hehe, kanske prova den strategin istället?

 • Amina

  Åh finis jag känner med dig och är tacksam över mina dryga 15 i Milano. Igår var det faktiskt 20 på eftermiddagen och härligt ljummen sol. Idag är det lite småregn i luften. Blir nyfiken vilket mail det är du vill ha – inte är det från mig i alla fall för det har du fått (men det är absolut ingen hets med att svara! Om det ens var något att svara på… Hihi)

 • teruko

  Tycker nog hösten tar hem priset vad det gäller Parisbesök. Har många minnen av härliga besök på höstloven, då sommaren fortfarande fanns kvar i precis lagom tappning, i Paris. Nästa besök planerar vi till den årstiden, känns säkrare än t ex våren, med färska minnen från årets regnperiod och översvämningar då vi var där i maj… 😉

 • Frida

  Förstår dig! En kollega spenderade hela förra veckan på Malta och jag plågade mig själv genom att fråga hur varmt det var. 28 blev svaret. Varför frågade jag?! Haha, jag kunde liksom inte låta bli. BTW! En av dina läsare, Amina, hittade till min blogg via ditt inlägg om bloggar du följer. Superkul, tack 😊

 • Ellinor

  Jag minns när jag bodde i Paris och hur vi sista söndagen i oktober låg på gräset nedanför Sacre-Coeur och njöt av sol, värme och musik hela dagen. Detta samtidigt som första snön föll i Sverige. Jag gillar hösten som den är nu – krispig och frisk luft, vackra färger och firtfarabde mysigt med det stilla regnet. Men ge mig en vecka till så har jag nog tröttnat på snålblåsten och gråheten 😉

 • christinestories

  Ja det är galet vilka kontraster det kan vara! Jo det enda är att det är så himla grått, mörkt och regnigt. Det klarar jag mig gärna utan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.