C'est la vie

24 hours

IMG_6731 IMG_6784IMG_6786

Först och främst, tack för all kärlek på det förra inlägget. Det är så himla fint att läsa era kloka ord. Det säger mycket om en människa som visar sådan omtanke för en person den aldrig träffat. Ibland är det lite läskigt att vara så öppen, men jag vet ju samtidigt att det finns så många därute som är eller har varit i samma situation.

Så vad har jag pysslat med det senaste dygnet då?

→ Jag tittade på Shawshank Redemption (Nyckeln till Frihet) och grät en skvätt bara för att den är så himla fin. Visste ni förresten att den filmen har allra högst ranking på imdb.com’s ”Top 250 movies”-lista? Den ligger på 9,2 i betyg. I och för sig är det en delad plats med Gudfadern, men ändå. Det är inte så konstigt egentligen för den här filmen är så himla bra. Egentligen så undrar jag om Morgan Freeman någonsin gjort en dålig film. Se den om du inte redan gjort det! Finns på Netflix.

→ Min kompis Jocke var lite hjärtekrossad han med och föreslog en biltur till Falsterbo på kvällen. Även fast jag egentligen ville vara med på Doc Lounges event så kände jag att jag inte alls orkade vara social med en massa människor jag inte känner så väl. Lite frisk luft och en skön havsbris kändes mer lockande. Det var ganska kyligt, men så himla fint. Jag tog en massa kort så ni ska få se dem sen. 

På vägen hem stannade vi förbi på Luco Foods och ännu en gång insåg jag makten av Nutella. Måste det vara så gott? Jag gick upp 9 kilo på två månader när jag flyttade till Paris på grund av en diet på Nutella på baguette och Pain au chocolats. Jepp. Jag bunkrar upp med lite underhudsfett inför vintern.

På kvällen åt vi middag hos mig och lagade till honungsglaserad lax i ugn med rotfrukter och en sås på vitlök, citron och persilja. Jag lät Jocke ta över det mesta av ansvaret för han är snäppet vassare än jag är på att laga mat. Han har förresten lovat mig en norrländsk middag sedan i vintras. ”Jag lovar att bjuda dig på det innan jul”. Jahapp. Lär ju aldrig hända.

Idag har jag inga planer men behöver ta mig till biblioteket för att skriva ut några papper. Förutom det ska jag göra allt det jag inte orkade göra igår. Sedan är jag lite glad över att för en gångs skull inte ha någonting bokat en tisdagskväll för det betyder att jag kan gå på ett Bodybalance-pass. Lovely!

Jag hoppas att ni mår bra idag och får en riktigt härlig tisdag.

//So what’s happened these past 24 hours? I watched Shawshank Redemption and realised once again what a great movie it is and how amazing Morgan Freeman is as an actor. It’s so great that it’s on the very top of the ranking list on imdb (along with The Godfather). You need to see it if you haven’t seen it yet. I also went with a friend to the sea. We drove down to the very southern part of Sweden and witnessed a really beautiful sunset. I took some pictures as well which will show up on the blog within a near future. On the way home we went to buy some groceries for dinner and when I passed by the shelf with Nutella I couldn’t resist the power of this great thing. The fact that I gained 9 kilos because of it during my first year in Paris didn’t stop me. We ended the evening with some dinner at my place. My friend is a really good cook and made amazingly tasty oven-baked root vegetables with a lemon/parsley/garlic sauce. I was so hungry (or hangry) when it was done that I forgot to take a picture. 

Today I need to get to the library to print some papers, and besides that I have some emails to send and phone calls to make. All the stuff I wasn’t able to do yesterday. Tonight I finally get to go to a BodyBalance class. It’s the first Tuesday in weeks that is not booked. I’m so excited about that because I feel like I need that kind of workout right now, to keep my mind focused.

 

0

0 kommentarer

  • Emelie

    Länge sedan jag såg den filmen – skamligt nog måste jag erkänna att jag inte ens kommer ihåg vad den handlar om *oops*. Nog ett tecken på att jag måste se om den! Vad fint att du och Jocke kunde mötas på samma premisser. Blir så bra när man är på samma umgängesnivå, det blir så mycket lättare att umgås då.. Och bra att du tar dig till gymmet, som du brukar säga hjälper fysisk aktivitet mot allt! 😊 Ska själv försöka ta mig gymmet och bota min Paris-depp… (haha, förresten! jag gick upp 6 kilo när jag började arbeta på PAUL, pang sade det. Nutella och bakelser is the shit).

  • Sandra

    Men åh det finns ju inget bättre än att äta mat med sina vänner och honungsglaserad lax lät ju inte helt fel! Och det är något speciellt med havet?! Hoppas att det känns bättre idag!

  • christinestories

    Ja det är skönt faktiskt 😊 Och så sant om det med träning. Det är bra till mycket! Haha jag kan tänka mig det. Svårt att motstå alla goda saker där, hehe.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.