Tankar & Funderingar

Att säga farväl till en relation

IMG_6601 (1)

Emotionellt hade jag en tuff kväll igår med ett avsked som just då kändes lite sorgligt. Vissa personer fastnar hos en, vare sig man vill det eller ej. Ni vet den där riktiga Mr. Big som alltid kommer tillbaka. Som har så fina och bra sidor, och som man klickar med. Samtidigt finns det en annan sida. Den som sårar och som ger en liten spricka i kanten av hjärtat. Sedan kommer insikten att det inte fungerar, även om det finns känslor där. När båda måste lägga band på sig och använda den sista gnuttan mognad och förstånd. I mitt undermedvetna trodde jag nog att det en dag skulle ordna upp sig, medan jag på ytan var övertygad om att jag inte brydde mig. Det fanns ingenting djupare där. Trodde jag i alla fall. Kanske kommer jag ångra att jag skriver ett såhär personligt inlägg. Ja vi vet ju alla vad det här handlar om. Jag har inte skrivit om kärlek på bloggen på väldigt länge och en stor anledning till det är väl egentligen för att jag inte varit kär sedan mitt ex. Den här gången var inget undantag, men känslor uppstod någonstans där i processen och sedan gjorde det lite ont i hjärtat när jag insåg att jag borde avslutat det för länge sedan.

Just nu har jag så blandade känslor inför hela grejen. En del av mig är ledsen, och en annan del förbannad. Varför låter jag mig luras och bli behandlad utan respekt? Jag förtjänar bättre än så. Dessutom vet jag att jag inte mår sämst i den här situationen och det ger någon slags lättnad. Jag vet vem jag är och har min rygg fri. Det är bäst såhär. Jag måste bara hitta den där styrkan inom mig och leva här och nu. Tänka på det som är allra viktigast för att jag ska känna glädje i livet. Mitt eget välmående. Det är viktigare än någon annan jäkla kille på hela jordklotet.

Idag tar jag en paus från allt. Sociala medier, telefon, måsten… Jag behöver ladda om och hitta ny energi. Se på film, koppla av, laga den där sprickan i självkänslan och samla energi. Det är möjligt att vinnaren på tävlingen kontaktas i morgon för jag vet inte om jag orkar ta mig an utmaningen idag att välja ut den bästa nomineringen. Helst av allt skulle jag vilja ge ett pris till er alla, men det går inte tyvärr. Håll utkik ikväll, annars så hörs vi i morgon igen.

Ta hand om er och ha en riktigt fin måndag ♥

0 kommentarer

 • Emelie

  Det sticker till lite i hjärtat när jag läser detta, för jag vet att avslut verkligen inte är en enkel sak. Speciellt inte när man inte var beredd på att det faktiskt skulle göra ont, och så gör det det i alla fall. Och man blir arg på situationen för att man låtit sig luras av både honom, och sig själv, i tron om att man var starkare än det nu känns. Men du verkar veta hur du ska göra för att komma på rätt spår igen. Du har rätt. Läk. Ta den tid som behövs. Det är ju det som motbevisar känslan av att vara svag – att tillåta dig själv att vara svag är det absolut största tecknet på styrka. Kram!

 • Johanna Utterberg

  Men åh nej, förstod inte att det var det här du menade när du sa att du kände dig ur form men jag förstår dig fullständigt och tror att det är jättenyttigt att då ta en dag utan sociala medier eller telefon, bara få vara dig själv och laga den där sprickan i självkänslan. Hoppas det hjälper och jag vet att det låter så tillgjort men du är starkare än du tror, du fixar detta för allt det bästa i livet har inte hänt än. Styrkekram! <3

 • Sandra

  Men åh det är ju så svårt att avsluta relationer! Jag tycker verkligen att det låter som att du har varit stark och tagit ett bra beslut! Sen vet jag vad du menar med att vara arg på sig själv angående att en inte alltid kräver att andra behandlar en med respekt (vilket ju borde vara självklart). Ditt välmående är viktigast, precis som du skriver! Det låter sunt att ta en paus från sociala medier! Nu kanske den här kommentaren blev jättesnurrig men jag tänker på dig och hejar på dig! Kram!

 • Frida G Svensson

  Hej! Jag såg att du också ska till bloggminglet på onsdag så jag ville bara komma in till dig och säg hej. Jag tycker det här inlägget var jättefint och du behöver inte alls känna dig dum som skriver så ärligt. Jag önskar fler bloggare gjorde det!

 • christinestories

  Åh fina du! Vad du är snäll och klok. Tyckte inte alls att det var snurrigt. Jag förstår precis 😊 Ja man skulle ju tycka att alla borde behandla en med respekt men tyvärr tänker inte alla så. Kram!

 • christinestories

  Ja precis så är det. Du är så insiktsfull och klok. Blir så glad och peppad av dina kommentarer jämt. Fina människa! <3 Kram på dig!

 • Tess

  Jag tycker att du redan har hittat styrkan inom dig som erkänner att det inte kommer att funka och medvetenheten om att du faktiskt är värd mer. På det även vågar du även vara öppen och dela med dig. Och, att skriva av sig är ett jättebra sätt att bearbeta något som man går igenom och dessutom får du även lite nätkärlek när du behöver det 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.