12 tips som förgyller tillvaron

Minns ni inlägget där jag bad er snällt om att ge några härliga tips på sådant som gör tillvaron och livet lite bättre? Nu kommer äntligen sammanställningen. Tack till er som tog er tid till att kommentera och dela med er av era favoriter, men eftersom att bara fyra personer kommenterade (tack Kattis för dina tre tips!) så fyllde jag på med lite jag med. Håll till godo!


#1 En podcast


Podden Det Bröts där de två vännerna Linn och Frida pratar om livet. Linn bor i London och som före detta utlandssvensk är jag såklart nyfiken på att kolla in denna podcast.

#2 En video som inspirerar

En video som förändrade läsaren Mias liv. Såhär skriver hon om den: ”Den här korta 2 minuter videon har allvarligt talat förändrat mitt liv. Den handlar om när man vill vara bra på något, men inte riktigt är där än och allt man gör bara känns värdelöst. Ett nytt perspektiv som träffade så himla rätt. I alla fall för mig.” Du hittar även länken till videon HÄR.


#3 Ett middagsrecept


Bild lånad från Flora.Detta smarriga recept på en vegansk gryta som bloggaren Flora var snäll nog att dela med sig av. Kanske fredagsmiddagen för den som inte gillar tacos?


#4 En film för alla dåliga mammor därute


Någon tipsade om filmen Bad Moms, men ska jag vara helt ärlig så var den inte alls i min smak så jag stängde av efter en stund. Det var ett jäkla överspel och karaktärerna gjorde mig mest bara irriterad. Jag skrattade en halv gång, om ens det. Dessutom blev jag bara ännu mer säker på att jag inte vill ha några ungar. Christina Applegate var dock helt underbar som vanligt och föräldrar kan säkert känna igen sig i den.


#5 Bara goda nyheter


Någon annan än jag som inte orkar gå in på nyhetssidorna längre? Det skrivs antingen om olika dieter, Brangelinas olika dramahistorier eller om allt skit som händer i världen. Det är däremot inte fallet på Instagramkontot @tanksgoodnews. Den här tiden på året behöver vi läsa om positiva saker, inte allt negativt.

#6 Ett annorlunda musikalnummer

För den som tycker om Sound of Music (de flesta av er är mellan 25-35, men för de yngre så är det THE musical, typ) . Här gör två killar sin egen version av den klassiska scenen.

#7 En annan hemsida som levererar roliga och positiva nyheter

Om du inte ännu upptäckt Bored Panda så är det hög tid nu. Den här artikeln om fotografen som specialiserar sig på att fota ninjakatter är helt underbar.

Hahaha!

Eller den med over dramatic cats who deserves an Oscar. Ja, jag gillar katter.


#8 Älskar du också listor av alla dess slag?

En annan sida jag upptäckte när jag jobbade som copywriter i Paris och varje dag satt och gjorde research på spektakulära händelser, platser och historier var listverse.com. Vad sägs om 10 Post-Apocalyptic Places Transformed Into Stunning Landmarks eller 10 Mind-Blowing Disney Facts You Didn’t Know? Det finns en del mörka och märkliga listor också, men det mesta är både roligt och spännande att läsa om.


#9 En bodyscrub som lämnar huden len som silke

Rituals har så underbara produkter och en serie som jag verkligen älskar är Sweet Orange & Cedar Wood. Kroppsoljan är en stor favorit och deras Sugar Body Scrub använder jag två gånger i veckan. Eftersom att den utsöndrar en slags olja så blir huden sådär skönt mjuk att man inte ens behöver smörja in sig efteråt. En annan jag gillar är Body Shops mangoscrub som ger liknande resultat. Jag älskar att det är grova korn. De kostar en del men det är du värd tycker jag.


#10 Holländska minivåfflor

När jag bodde i Paris köpte jag alltid dessa typer av våffelkakorpå butiken HEMA, som är en nederländsk heminredningsbutik (för dig som bor i Tyskland, Frankrike, UK, Belgien, Spanien samt Nederländerna of course kan du shoppa dem på HEMA också). Nu hittade jag dessa på butiken Flying Tiger och de kostar 20:- per påse. Ett perfekt snack mellan målen. De finns säkert på andra ställen också men den här butiken finns ju nästan överallt nu.


#11 En peppande podcast-avsnitt

Om du inte redan lyssnar på TRETTIO PLUS TREVAR så rekommenderar jag verkligen det. Just avsnittet Pepp i stället för depp gav mig en massa positiv energi med en massa härliga tips för att klara av årets deppigaste årstid och vända negativitet till positivitet. Jag älskar deras självdistans och humor. Lyssna!   

#12 Två feelgood-filmer som gjorde mig varm i hjärtat


1. Handsome Devil – en irländsk indiefilm som man blir så himla glad av. Finns på Netflix.
2. Begin Again – med bland annat Kiera Knightley och Mark Ruffalo. Jag kom på mig själv att le fånigt mot slutet för att den gav en så härlig känsla av att ”allting är möjligt!”. Se den! Går att hyra på Viaplay men jag såg den via en streamingsida.  

Hoppas att du får nytta och nöje av dessa tips! 

2 reaktioner på ”12 tips som förgyller tillvaron”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen