Music & Culture,  Things I like

You are music to my ears

Det är onsdag och om sju dagar går jag på 10 dagars ledighet. Det är min motivation just nu. Jag tänker försöka att få alla julklappar köpta innan den 21:a för bara tanken på att gå i butiker den helgen får mig att kallsvettas. Den sista helgen vill jag gå runt i en gosig dvala utan någon stress whatsoever. Fika på stan, slå in paket medan jag lyssnar på julmusik, titta på The Grinch who stole Christmas för tionde gången, klä mammas julgran, baka lussebullar och glida omkring hemma i flanellpyjamas.

På tal om musik så kom jag på att det var ett tag sedan jag tipsade om favoritlåtar en ce moment. När jag upptäcker en ny låt som jag verkligen fastnar för så lyssnar jag sönder den totalt, vilket jag ibland känner sorg över. På riktigt alltså. För helt plötsligt är den där känslan jag fick av låten inte densamma. Det är nästan som en mikrorelation där magin sakta falnar och slutligen kommer insikten att känslorna svalnat. Så jag älskar att hela tiden hitta ny musik som jag kan fastna för innan den föregående låten spelats för många gånger på repeat tills det inte finns någonting magiskt med den kvar.

Här är några låtar jag upptäckt senaste tiden som fått en plats i min spellista, och hjärta.

1. Michaell Kiwanuka – Love & Hate (Spotify länk!)


1. Christina Aguilera – Deserve

Få artister kan förmedla känslor med sin röst som Christina Aguilera. Tycker i alla fall jag. Den här sätter jag ofta på under helgen medan jag sjunger med och lever ut mina drömmar om att bli en R&B/soul-stjärna.

Jérémy Frerot – Revoir (Spotify länk!)

Jag lyssnar mycket på fransk musik och den här låten tycker jag är så himla skön. Nedan är ett liveframträdande på den franska radiostationen RTL. Jag antar att de har en Frankrike-version av BBC Radio 1’s Live Lounge.

Även L’homme nouveau är härlig. Sådan där man kan lyssna på och nästan få lust att städa. Ja, nästan skrev jag.

Leon Bridges – River

För den som tittat på Big Little Lies och är bra på att lägga musiken på minnet det det nog inte så svårt att lista ut att jag upptäckt denna låt efter första säsongens andra avsnitt. Sjukt härlig låt som får mig att vilja sätta mig i en bil och köra långt längs med en kustväg. Eventuellt också först ta körkort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.