Things I like

Weekend trip booked

Jag köpte en tågbiljett till Tyskland igår kväll. Jag ska nämligen åka och hälsa på min tyska kompis Anna sista helgen i september. Hon bor i en liten stad som heter Flensburg där jag aldrig varit. Jag har tagit ledigt på fredagen så jag åker direkt från jobbet på torsdagen och anländer lagom till middagstid. Sedan stannar jag till söndag eftermiddag.

Sist vi sågs var förra sommaren när hon var och hälsade på i Malmö. Då mådde jag inte så bra mentalt. Jag minns att jag var utmattad efter den helgen för jag hade ansträngt mig så mycket för att hålla humöret på topp. Jag ville vara den som orkade gå ut och dricka drinkar, som klarade av att ta beslut utan ångest och hade energi för att gå runt i en massa butiker. I själva verket blev så orkeslös av att fönstershoppa att jag var tvungen att sätta mig på golvet i varje butik vi besökte och fick nästan panikångest varje gång jag skulle ta ett beslut. Sista kvällen bröt jag ihop. Jag var totalt psykiskt utmattad och alla känslor kom ut på en och samma gång.
”Du behöver inte göra någonting du inte orkar”, sa hon mjukt men bestämt, sedan försäkrade hon mig om att hon kunde gå en runda på stan själv så att jag skulle få en chans att vila. Så att jag skulle slippa göra allt det där jag egentligen inte orkade. Sådär var hon även i Kapstaden. Handlingskraftig, empatisk och en energispridare. Alla borde ha en vän som hon i sitt liv.

Jag längtar efter att få se min älskade vän igen och dessutom så ser Flensburg ut att vara en riktigt mysig stad. Liten, men mysig.

Någon läsare som varit där kanske?

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.