C'est la vie

Veckan som gick


Vad ska du göra idag?

Jag har precis varit på en långpromenad med min kompis Anneli. Hon är en sådan som går precis överallt alltid. I ungefär 1,5 timme gick vi omkring på Rosengård och pratade om familjerelationer och dejting. Sedan avslutade vi med varsin falafel. Nu ska jag hem till mamma och hjälpa henne med sin nya mobil. Min mor är inte den mest tekniska personen direkt.

Vad har varit bäst i veckan?

När en av mina elever sa att jag var den bästa läraren på skolan. Såklart tycker jag att det finns flera andra lärare på skolan som skulle kunna nomineras i den kategorin, men det var så fint att jag blev rörd. Vissa dagar vill jag bara gå hem och dra täcket över mig, sedan kommer dagar då jag påminns om varför jag fortsatte med detta.

Vad har varit sämst i veckan?

Att jag har så himla svårt för att komma upp i tid på morgonen. Hur gör man för att inte snooza i en timme? Jag kommer nog aldrig vänja mig vid att stiga upp klockan halv sju. Fy farao. Det var fördelen med att jobba i Paris. Jag började kl 9.30 så jag behövde sällan gå upp innan kl 8.

Hur har du mått i veckan?

Jag har mått ganska bra. Veckan innan var jag lite låg, orkeslös och ensam, men sedan kom mensen och då förstod jag ju varför jag hade varit så dramatisk i tankarna. Jag har en så oregelbunden cykel så det är inte alltid jag vet när det är PMS eller bara att jag har en dålig vecka.

Vad har du sett för filmer?

Jag har varit på bio två gånger. Ena gången såg jag A Star is Born, vilken var riktigt bra men också väldigt känslosam. Jag skulle definitivt vilja gå och se den igen men det är för dyrt att gå på bio i Sverige. 130 kr är helt orimligt mycket pengar. Andra filmen jag såg var Mamma Mia – Here we go again. Den var så himla härlig och musiken gav en sådan där riktig känsla av eufori. Se den om du behöver bli glad, säger jag bara!

Vem har du snapchatat med mest?

Jag har försökt att använda Snapchat, och det var kul ett tag, men jag känner mig lite för gammal för det. Särskilt när det är vad mina 11-åriga elever roar sig med. Då känns det inte som att jag ska pyssla med Snapchat. Så jag har inte den appen på mobilen.

Har du gråtit något?

Ja, jag har ju mens denna veckan, haha! Hormonerna är all over the place om man säger så. Jag höll på att börja gråta när jag såg en mamma med hennes son på bion. Han hade nog någon diagnos eller hjärnskada och var så duktig under hela filmen. Satt bara där snällt och tittade på filmen. När de skulle gå och hon lyfte ner honom i hans rullstol så blev jag alldeles blödig. För att hon verkade vara en så bra mamma, för att han var en så fin liten pojke och för att jag inte kan hantera mina känslor denna veckan på månaden.

Vad längtar du efter?

Nästa söndag när jag vid denna tiden sitter vid gaten och snart ska flyga till Paris.

Vad vill du tipsa om?

Det här kanske vissa av er redan vet, men på svt play finns ett öppet arkiv med gamla svenska filmer och serier. Till exempel Nile City, Glappet, Rederiet, Tusenbröder, HIPP HIPP, Madicken, Ebba & Didrik (någon annan 80-talist som minns den serien?) m. fl. Jag har precis börjat titta om på Skärgårdsdoktorn. Den följde jag slaviskt när jag var tonåring, men det är ta mig tusan lika bra nu.

Har du köpt någonting speciellt denna veckan?

Efter en hel del betänketid så beställde jag en ny mobil i fredags. Den jag har nu har varit trasig länge och jag är en pms-period från att slänga den ut från fönstret. Den nya kommer förhoppningsvis med posten senast på tisdag.

Vilken låt sammankopplar du med den här veckan?

Deserve och Fall in Line med Christina Aguilera. Jag har lyssnat på hennes senaste album senaste veckan och dessa två låtarna har gått på repeat.

0 kommentarer

  • Isabelle

    Eh, måste kommentera igen! Började typ också gråta nu när jag läste om pojken på bion med rullstolen! Gud…tänker på folk som tar saker och ting för givet här i livet och klagar över ”problem”, när det finns personer med riktiga svårigheter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.