Eating out in Cape Town,  Travels

The Truth about Cape Town’s best Coffee

Såhär borde alla måndagar börja. Med en riktigt god kopp kaffe av nyrostade bönor sittandes vid en majestätisk bardisk av mässing. Ungefär som min sista måndag i Kapstaden då jag hamnade på vad som året innan fått utmärkelsen Världens bästa coffe shop. Det tog mig bara fem månader att gå dit, men så blir det när man bor i en stad som är känt för ganska många kafferosterier. Och är en prokrastinerare av rang. Dessutom gick jag ju faktiskt alltid till samma kafé och där bryggde de kaffet av bönor från Truth.

Fast, det är såklart inte riktigt samma sak som äkta vara, som man säger. En molnig sensommarmorgon i april 2017 tog jag mig alltså i kragen och åkte iväg för att ta reda på what the fuss was all about.


Truth Coffee Rosting ligger lite undangömt på en gata mitt i affärskvarteren. Utsidan av denna världskända coffee shop är blygsamt enkel, men när man väl kommer in i lokalen så finns det så mycket att titta på att man nästan glömmer bort den huvudsakliga anledningen till besöket. Kaffet såklart. Det rostas direkt bakom den stora bardisken, men det är inte där du beställer utan av av servitörerna som går runt i sina skinnvästar och frågar dig vad som önskas.

Industrilokal möter amerikansk science-fiction film på 30-talet.

Visst var kaffet gott, men ingen smaksensation à l’extraordinaire, och det var inte direkt den billigaste koppen kaffe jag köpte under min tid i Kapstaden. En flat white kostade 28 rand vilket då motsvarade ungefär 18 kronor. För en svensk är det såklart billigt, med tanke på att något likvärdigt kostar nästan det dubbla i Sverige, men på många andra ställen i stan betalade jag sällan mer än 22 rand för en dylik. Samtidigt är det såklart även upplevelsen du betalar för. Samt att kunna säga att du druckit världens bästa kaffe längst ner på Afrikas kontinent. Bara det är ju lite häftigt.

Om du vill besöka Truth Coffee Rosting och själv avgöra om det faktiskt är världens bästa coffee shop, så hittar du den på följande adress:

36 Buitenkant St
Cape Town

0 kommentarer

  • Isabelle Ekstedt

    Den senaste tiden har jag inte varit inne här så ofta (och för den delen inte kommenterat heller), men efter att ha läst detta inlägg kom jag ihåg vad det är jag gillar så mycket med din blogg – och dig antar jag 😊 Nämligen att du som jag kan se charmen i att göra ett cafébesök till en speciell upplevelse. För många kanske det bara skulle handla om att gå och ta en kaffe, men du får det att låta som ett äventyr och det är ju så himla härligt! Ser detaljer, känner in atmosfären – det känns som jag själv varit där!

  • christinesstories

    Åh men vad gullig du är. Roligt att du hittat tillbaka 😊 Jag läser själv ibland bloggar i perioder. Det verkliga livet ska ju på något vis komma före det virtuella. Tack snälla för den komplimangen <3 Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.