Utmattad

Jag kände mig inte alls bra när jag vaknade igår morse så efter att ha funderat en stund bestämde jag mig för att stanna hemma från jobbet. Det tar emot att sjukanmäla mig, men jag har inte varit borta från jobbet en enda dag sedan jag började i augusti och hälsan är viktigast av allt. I en vecka har jag gått runt med många av de där tecknen på början till mental och fysisk utmattning (sviktande minne, svårt för att koncentrera mig på vad andra säger, trötthet som inte går att sova bort, överkänslig mot ljud/ljus, dålig aptit, likgiltighet etc.), vilket sänder varningssignaler till minnesbalken. Jag får inte hamna där igen. Plus att jag haft magkatarr, huvudvärk och en tjock hals. Då är det bara att bromsa och samla ny kraft. För säkerhets skull stannade jag hemma idag också.

Jag har alltså tagit det väldigt lugnt dessa två dagar, men passade på att baka en ny omgång hälsobröd (recept HÄR!) samt en banankaka. Det är ganska skönt med allt som lagas i ugnen för det går ganska snabbt att slänga ihop alla ingredienser och sedan är det bara att chilla medan ugnen gör jobbet..

Brödet och banankakan tänker jag ta med mig nu när jag strax ska åka iväg upp till Jönköping. Louise och jag bestämde för länge sedan oss för att boka in en helg på hennes familjs lantställe, vilket är just denna helgen. Två av hennes vänner (som jag också känner lite) hänger också på. Det kanske inte är optimalt att åka iväg när jag är sjuk men jag tror faktiskt att detta är just vad jag behöver. Hellre det än att sitta här hemma och uggla. Jag ser fram emot att äta god mat, basta länge, mysa runt i raggsockar, ligga på sofflocket och läsa min bok invirad i en filt och spela kort med en brasa som sprakar i bakgrunden. Eventuellt en promenad i skogen om vädret och kroppen inte protesterar. Låter det inte ganska så gött ändå? Nu ska jag kolla så att jag har med mig det jag behöver (varma kläder i princip) och göra mig redo. Jag blir upplockad vid fem och sedan kör vi upp.

0 reaktioner på ”Utmattad”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen