C'est la vie

Medelhavsvärme, jobbtankar och vaccin

Medelhavsvärmen har letat sig hit till Malmö. I morgon ska det bli 32 grader och strålande sol, vilket får mig att trots allt känna tacksamhet över det platta landskapet som tillåter att svalkande vindar drar genom stadens gator. Dessutom är vår lägenhet ganska sval trots värmen. Annat var det de somrar jag var fast i Paris och värmeböljan slog till mot landet. Vissa dagar var det som att traska runt i en kokande betonggryta, då var min räddning att svalka mig framför ostkylen på Monoprix och en överkonsumtion av Thermal Mineral Water Mist från Avène.
Just nu njuter jag lite extra av att ha två balkonger. Vi köpte ett parasoll förra veckan vilken är oumbärlig på eftermiddagen när solen står högt upp och värmer upp balkongen på innegården.

Lunch på balkongen <3

Anywho… Igår jobbade jag sista min sista dag innan sommarsemestern. Det var tre ganska intensiva och stressiga arbetsdagar på grund av personalbrist (ännu mer frustrerande blir det när man påvisar att det är för få vuxna på för många barn men ingenting händer), dålig information och elever som redan gått på sommarlov och därför inte hade något intresse för att lyssna på vuxna. Jag är såklart inte helt ledig för nu drar jag upp en växel i jobbsökandet. Den senaste månaden har jag känt mig väldigt motiverad till att byta karriärbana. Även om jag på något vis redan vet det själv (och andra påvisat saken), så har M rätt i att jag behöver komma bort från skolvärlden. Det dränerar mig totalt att jobba i en miljö som leder till att jag knappt orkar tänka klart eller samtala med min sambo efter en arbetsdag. Jag saknar verkligen att jobba i en kreativ och internationell miljö igen. Den senaste timmen har jag suttit och spanat på och sparat olika jobbannonser för tjänster som verkar spännande så planen är att skriva ansökningar till dem.

Idag tar jag det lugnt men ska försöka bocka av några punkter på min lista innan helgen bara för att känna lugnet som efterföljer. Bland annat skicka tillbaka ett paket, skriva några mail, ringa myndigheter och ta hand om alla växter. Dessutom har vi bokat tvättstugan för det finns inget som stressar mig så mycket hemma som när tvätthögen bara växer. Jag älskar verkligen när alla mina kläder är rena och fräscha, ibland tvättar jag till och med plagg som använts en gång bara för att det ger en så skön känsla mentalt. Kanske inte den mest miljövänliga metoden.

Jag har förresten bokat in första dosen vaccination av för Covid-19. Den 1 juli ska jag dit. M får vänta någon vecka till för han är i en yngre åldersgrupp (det skiljer tre år mellan oss), men förhoppningsvis är vi båda färdigvaccinerade i slutet av sommaren så att vi kan resa någonstans i september. Det finns en möjlighet att jag är immun (jag misstänker att min blodgrupp är 0 vilket enligt forskning kan kopplas till mindre risk att drabbas av virus) för det är ändå konstigt att jag inte blivit sjuk ännu med tanke på all tid jag tillbringat kring folk på jobbet, men det känns ändå vettigt att göra det. Jag vaccinerade mig mot svininfluensan 2009 och det har inte lett till några negativa följder. Så jag väljer att lita på forskningen snarare än konspirationsteorier. Hur tänker ni göra?

8 kommentarer

 • Ewe

  Fick första dosen idag, känns skönt då jag ska resa i augusti 🙂 Hade det inte varit för det så hade jag troligtvis inte vaccinerat mig, har aldrig varit rädd för några virus.

 • artist

  Lycka till med jobbsökandet. Kan tänka mig att skolan är en jobbig miljö att arbeta i.

  Jag vaccinerades i februari då jag arbetar på ett äldreboende. Det har gått bra!

  • Christine

   Det är kul ibland men oftast tar det tyvärr mer energi än det ger. Till slut blir det inte värt den ständigt utmattande känslan :/

   Gött att vaccinering gått bra!

 • teruko

  Nedslående kommentar: Har blodgrupp 0, vilket definitivt inte hindrade mig från att bli rejält sjuk i Covid i mars förra året… Vill absolut inte få den upplevelsen i repris, så är självklart fullvaccinerad nu.
  Hoppas du får napp på ett jobb som passar dig! Känns, som du skriver och som jag kommenterat förr, som att skolan inte är rätt ställe för dig. Jag har ju trivts med att jobba där i 35 år, men då med äldre elever. Kanske har det faktum att jag fått lära ut franska också bidragit till trivseln? 🙂 Önskar dig en fin sommar!

  • Christine

   Där ser man! Kan ju också ha med ålder att göra. Immunförsvaret försvagas ju tyvärr ju äldre man blir 😔

   Haha det har det helt säkert! Vilka årskurser utbildade du inom nu igen? Jag tycker att det är betydligt roligare att vikariera för en lärare än fritidspedagog, och gillat det när det Kommer tillfällen då jag har en och samma klass flera dagar eller en vecka i rad. Tyvärr blir det sällan så när man vikarierar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.