Vardagslyx

Två äppeltjuvar på höstpromenad

IMG_7059

I eftermiddags trotsade jag det grå vädret och följde med Sophia på en skön höstpromenad. Vi gick från Värnhem och bort mot Kirseberg, för att sedan svänga av mot Johanneslust. I Malmö finns det flera olika områden med kolonistugor (en av dessa ligger precis utanför mitt köksfönster till och med), och under vår promenad bestämde vi oss för att gå förbi Östra Sommarstadens koloniområde.

 

IMG_7010Jag fick uppgiften (läs: ordern) att ta några fina bilder som hon ville ha till sin Facebook-profil. 

IMG_7013Matchy matchy.

IMG_7025Ines var såklart med.

IMG_7035Alltså kolla på denna. Hon är så söt att jag undrar om jag inte ska kidnappa henne en timme om dagen. Helst när hon är utvilad, torr i blöjan och mätt.

IMG_7033Sophia tog tre suddiga bilder på mig och sen ba’, ”Så! Det blev jättebra!”. Eh. Va?

IMG_7039Så jag tvingade henne att ta en till och den blev lite bättre. Däremot så ser jag ungefär lika blek och trött ut som jag känner mig just nu. Jag behöver bättre sovrutiner, ett fullmatat vitaminförråd och gärna en veckas solsemester. Eller bara lite foundation.

IMG_7007Såhär kan en kolonilott se ut. Vissa har till och med vatten och el så att de kan bo där under vår och höst.

IMG_7046Jag gillar den här bilden på oss två. Kanske ramar in den. Jag har en fotoskrivare som jag aldrig använder, men jag borde verkligen skriva ut fler bilder. Kanske vore det en bra idé att göra en fotobok?

IMG_7057Sedan började Sophia palla äpplen. Aja baja! Man kan ju undra vad för någon förebild hon är för sin dotter. De var riktigt goda, om än lite syrliga. Fast det vet inte jag någonting om såklart för jag lutade mig inte över staketet för att skamligt plocka äpplen från min ex-pojkväns pappas kolonistugas trädgård och sedan smaska i mig det och mellan tuggorna mumla någonting om att ”vi skulle tagit fler äpplen”. Skulle aldrig falla mig in.

På vägen hem började vi i vanlig ordning tjafsa om någonting helt onödigt för att vi var trötta och stressade. Så blir det när man är två kusiner som är mer som systrar och ibland har lite olika syn på saker och ting. Detta brukar hålla i typ tio minuter innan någon av oss två skickar ett sms för att säga förlåt. Denna gång var inget undantag så mitt minne av eftermiddagen var ändå ganska positivt. Framförallt var det skönt att komma ut, duggregnet till trots. Nu ska jag däremot laga till lite pasta carbonara till middag.

Jag hoppas att ni haft en bra måndag!

//My cousin Sophia and I went for a refreshing autumn walk this afternoon. In Malmö you can find several allotment gardens in Malmö, where it’s possible to grow veggies, flowers and even have your own little cottage. For city people living in apartments who don’t have the money or time for a summer house on the countryside, it’s the perfect compromise. Though it was a bit rainy and cold, it was a nice walk and I appreciated getting some fresh air. We also found some apples on the ground that we took. Don’t be fooled by the last picture. Of course we are honest and full of high moral standards so we did NOT take them from the tree. Absolutely not. You believe me right?

Now I’m gonna cook some pasta carbonara. I’m getting hungry!

0 kommentarer

  • Johanna Utterberg

    Vilka härliga höstbilder och det låter som en mysig promenad ändå. Ingen märker nog att ni snodde några äpplen (hoppas vi), hehe! 😉 sv: Tack snälla, kul med lite förändring i bloggen ibland! 😊

  • FREEDOMtravel

    Tycker att ni ser pigga och glada ut 😊 Själv har jag känt mig mer död än levande efter tre dagars hemsk magsjuka… blä! Men nu ska det väl bli bättre? Ha det fortsatt fint i höstvädret!

  • Emelie

    Åh, så vansinnigt fina bilder! Höstäpplen och vackra löv gör sig verkligen fint på bild. (Sedan måste jag erkänna att jag brast högt ut i skratt när jag såg den första bilden på dig; den suddiga. Ibland undrar man hur andra får för sig att man ser fin ut på bild, när jag själv uppmärksammar hur otroligt estetisk bilden blir).. Och ja, det där med tjafsandet känner jag igen. Fint att ni hade en trevlig stund både innan och efter det, trots allt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.