Vardagslyx

Vardagar med grädde på pannkakan

Jag hade tänkt slänga in ett inlägg igår men så blev det sent och jag orkade inte. Det var dessutom ingen bra dag så kanske lika bra då att bespara er min melankoliska pessimism. Min torsdag har varit desto bättre. Vissa morgnar är typiska vardagliga sådana. Ni vet man (läs: jag) snoozar tio gånger tills det är ungefär 15 minuter innan jag måste cykla hemifrån, SENAST, och på den tiden ska man (läs: jag) hinna koka ett ägg (och äta det), skölja ansiktet med kallt vatten för att ens vakna rent mentalt, byta kläder fem gånger för att ingenting känns ”rätt”, sminka sig utan att råka kleta mascara i ögat och komma ihåg att ta med sig matlåda/mobil/mössa/en rimlig dagsform innan man rusar ut ur dörren för att halvvägs ner i trappuppgången inse att matlådan/mobilen/mössan/den rimliga dagsformen fortfarande ligger kvar på skohyllan i hallen.

Igår var en annan typisk sådan. Inte för att det var mindre vardagsmorgon för jag missade ändå bussen jag hade tänkt ta och fick i stället cykla i motvind till jobbet, men ibland är det sådär vardagsmysigt och roligt som bara vi två kan göra det. Inget speciellt händer men båda är på bra humör och existerar tillsammans i en perfekt symbios. Allt bara är… trevligt. Vi gör små gester för varandra eller tar oss tid för att kramas lite medan kaffet bryggs. Sådär så att det sätter stämningen för hela arbetsdagen och inga motgångar känns särskilt jobbiga. Kanske mest för att jag går omkring hela dagen och känner mig lite småkär och tacksam. Längtar hem till den alldeles speciella personen som gör att livet som sambo de allra flesta dagar är riktigt roligt, trivsamt och fint.

Ikväll vispade jag ihop en pannkakssmet och efter att ha stekt frasiga pannkakor för glatta livet åt vi dem ihop med hallonsylt och vipsgrädde (jag vet att det är felstavat men så säger vi i vår lilla tvåmanna-familj). Vi borde såklart ätit soppa först för att vara helt korrekta vad gäller veckans matschema men förmånen med att vara vuxen är väl ändå att få äta endast pannkakor med grädde och sylt till middag? Annars undrar jag vad fördelarna egentligen är med att vara vuxen.

Så kom och gick en vardag i våra liv. En lite mindre vardaglig vardag vill säga. Med vipsgrädde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.