C'est la vie

Några blandade punkter om livet just nu

Det är dagar som denna jag verkligen önskar att vi hade ett badkar. När den ruggigt fuktiga skånska kylan tränger sig innanför kläderna och kyler ner kroppen ända in till märgen. Jag hade inte sagt nej till att sjunka ner i det här bubbelbadkaret vi fick en chans att njuta av under en staycation på Hotel Mayfair i somras. Det var tider det… Sommar och semester. Att vi knappt sov någonting pga dunkadunka-ljudet från en nattklubb i närheten är en helt annan sak. Det är ett mysigt hotell men ett tips är att inte bo där de dagar som Étage har öppet till klockan fem på morgonen, om du inte sover väldigt djupt och inte störs av basljud-vibrationer vill säga.

Eftersom att vi inte har något lyxigt badkar fick jag i stället nöja mig med en extra varm och lång dusch när jag kom hem efter en spontan middag på vår stammiskrog Restaurang Asien. Mattias envisas med att kalla den för Taste of Asia vilket är helt fel, men nu har det blivit en grej så jag låter honom hållas. Det var så mysigt att sammanstråla efter jobbet och prata om livet just nu och livet som komma skall. Min bättre hälft bestämde sig för att fortsätta kvällen med att dricka öl med vår kompis Gideon, jag gick dit och sa hej men insåg ganska snabbt att jag längtade hem till en tyst lägenhet och egentid. Igår blev det träning på gymmet efter jobbet och resten av veckan är nästan alla kvällar uppbokade (med roliga saker!) så min tisdagskväll är till för återhämtning.

Jag har gömt mig i sovrummet för att slippa se pepparkaksmassakern som efterlämnats i köket. M skulle göra pepparkakshus men de blev inte som han hade tänkts sig så nu ser det ut som att en miniversion av stormen Gudrun dragit över vår köksö. Det är pepparkakshusväggar i spillror överallt. Själv har jag aldrig gjort ett pepparkakshus.

Annars då?

 • Jag har sett de två första avsnitten av den nya Sex and the city-säsongen (serien?) ”And just like that”. Jag blev inte särskilt imponerad. Allting känns väldigt orimligt och krystat, och tråkigt utan Samantha. Går nog tillbaka till att kolla på den gamla serien där jag just nu är i slutet på fjärde säsongen. Tycker att det är mycket bättre och inser dessutom att de just där är i samma ålder som jag är i nu. Vilket får mig att även inse att jag var ganska ung när jag Sex and the city började sändas 1998 – bara 14 år! Fast jag tror att jag fastnade för det först några år senare.
 • Jag har äntligen hittat en psykolog som jag ska gå hos varje vecka. De senaste månaderna har jag känt att jag behöver prata med någon för att hitta en starkare trygghet och ett bättre lugn i mig själv. Idag var jag på första samtalet. Det känns så himla bra och jag är stolt över mig själv att jag tog tag i det. Efteråt när jag gick ut och ställde mig i solskenet som strålade ner längs med gatan, kände jag en hoppfullhet som jag inte känt på länge. Som endast har att göra med mig själv och min framtid. Det kommer bli bra det här.
 • Det är nu sex arbetsdagar kvar tills jag går på julledighet och avslutar ett kapitel i mitt arbetsliv. Jag vet inte ännu vad jag ska hitta på till våren men det är okej för det löser sig. Jag är bara så glad över att vara överens med mig själv om att det är dags att gå vidare till någonting nytt. Och tacksam för att jag får stöd och pepp från kärleken i mitt liv. Igår när jag kom hem från jobbet hade han köpt choklad åt mig med en tillhörande lapp där det stod uppmuntrande ord.
 • Igår gjorde jag egen granola som jag döpt till… *trumvirvel*… Granola à la Christine. Jag gör efter detta recept och det blir supergott. Sedan kan man anpassa lite med gryn, frön och nötter som man vill.

Dags att stänga ner skrivfabriken för idag. Jag ska se ett avsnitt av Sex and the city innan jag lägger huvudet på kudden.

God natt mina vänner!

4 kommentarer

 • EKA

  Inspirerande att läsa ditt inlägg och om alla positiva förändringar! Får jag fråga vilken terapiform din psykolog använder sig av? Jag har själv gått hos en psykoterapeut som huvudsakligen använder KBT i behandlingen, men jag är nu lite nyfiken på att prova någon annan variant. Tack för en bra blogg!

  • Christine

   Tack för din kommentar! Kul att du uppskattar den 🙂
   Hon använder sig av Psykodynamisk terapi. Jag har själv gått i KBT i flera omgångar men kände som du att jag ville prova någonting annat för att arbeta med andra saker. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.